Дачић: Нова рампа Божовићу скандал над скандалима – неко у Подгорици неће нормализацију са Србијом

КРЕНУО ДА ПОСЕТИ РОДИТЕЉЕ НАКОН ШТО СУ УСТАВНИ СУД И МУП ЦРНЕ ГОРЕ ПОНИШТИЛИ ЗАБРАНУ УЛАСКА

Владимир Божовић

* „Добио сам уверавања да нема више препрека за његов улазак у Црну Гору. О томе сам лично разговарао са премијером и министром спољних послова Дританом Абазовићем, као што је председник Александар Вучић инсистирао на томе у разговору са црногорским председником Јаковом Милатовићем. Србија, на предлог председника Вучића укинула све забране уласка у Србију за грађане Црне Горе. Послије овакве одлуке црногорских органа, не видим разлог да нам се уопште обраћају ако дође до одговарајућих одлука Србије“

_________________________________________________________

           МИНИСТАР спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да данашња поновна забрана уласка у Црну Гору Владимиру Божовићу, доскорашњем амбасадору Србије у тој земљи, представља скандал над скандалима и показује да Црна Гора не жели нормализацију односа са Србијом.

           У изјави за Танјуг, Дачић је рекао да је Божовић кренуо да посети родитеље који живе у Црној Гори, после одлуке Управног суда и Министартсва унутрашњих послова, којим је поништено претходно решење, и уверавања да нема више препрека за његов улазак у Црну Гору.

           - О томе сам лично разговарао са премијером и министром спољних послова Дританом Абазовићем, као што је председник Александар Вучић инсистирао на томе у разговору са црногорским председником Јаковом Милатовићем. Црногорски органи данашњом новом забраном показују да не поштују одлуке њихових органа, као и да им није стало до нормализације односа са Србијом - поручио је Дачић.

           Додао је да је, с друге стране, Србија, на предлог председника Вучића укинула све забране уласка у Србију за грађане Црне Горе.

           - После такве одлуке црногорских органа, не видим разлог да нам се уопште обраћају ако дође до одговарајућих одлука Србије. Тражимо хитно објашњење те одлуке и поштовање одлука њихових правосудних и полицијских органа. Тиме ће се показати да ли Црна Гора заиста жели нормализацију односа или не - истакао је Дачић.

           Бивши амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић враћен је данас са граничног прелаза Ранче и није му дозвољен улазак у Црну Гору, иако му је црногорски МУП раније ове недеље укинуо забрану уласка.

           Божовић је у телефонској изјави за Портал РТЦГ рекао да је шокиран одлуком државних органа Црне Горе и оценио да је тај поступак "прворазредни скандал".

           Раније је МУП Црне Горе саопштио да је поништило одлуку граничне полиције од 30. септембра прошле године којом је забрањен улазак у ту државу тадашњем амбасадору Србије Владимиру Божовићу.

            (Танјуг)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари