Крамп-Каренбауер: Кина и Русија се зближавају – за одговор нам је потребна снага целог Запада

„РУСИЈА МОДЕРНИЗУЈЕ ВОЈСКУ И ДРЖИ ВЕЛИКЕ ФОРМАЦИЈЕ НА ЗАПАДНИМ ГРАНИЦАМА“

* „Зближавају се два највећа војно-индустријска комплекса. Да бисмо одговорили на такав изазов требаће нам све снаге Европе и Сједињених Држава, али и главних партнера у Индијском и Тихом океану, попут Аустралије и Јужне Кореје“

_______________________________________________________

       НЕМАЧКА министарка одбране Анегрет Крамп-Каренбауер оценила је да се Русија и Кина зближавају на начин који је опасан по Запад.

       Одмах у наставку је упозорила лидере западних земаља:

       „Да би се одговорило на зближавање војно-индустријских комплекса Русије и Кине, биће потребне све снаге Запада и наших савезника. Јер, зближавају се два највећа војно-индустријска комплекса!“

       Додатно је прецизирала:

       „Да бисмо одговорили на такав изазов требаће нам све снаге Европе и Сједињених Држава, али и главних партнера у Индијском и Тихом океану, попут Аустралије и Јужне Кореје“.

       Нагласила је да Русија за Немачку остаје регионални изазов:

       „Посматрамо велику модернизацију и нагомилавање наоружања од стране Русије - како у погледу конвенционалног оружја, тако и нуклеарног. Русија држи велике војне формације на својим западним границама. Истовремено, Русија се дугорочно консолидује у Белорусији. Ово је озбиљан изазов за нас“.

       Посебно је нагласила: „Сједињене Државе очекују да ће Европа учинити више за сопствену одбрану“.

       У фебруару је Крамп-Каренбауер Русију назвала „стратешким конкурентом“.

       У новембру је позивала да Запад са Русијом о разоружању разговара „са позиције снаге“.

       Портпарол Министарства одбране РФ, генерал-мајор Игор Конашенков,тада је поручио Берлину `разговор` са Русијом са позиција снаге већ довео до трагичних последица цео свет, а нарочито Немачку.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари