Украјинска анкета: Више од 70 одсто Украјинаца не верује у победу над Русијом

БРОЈ ОНИХ КОЈИ СУ ПРОТИВ ДАЉЕГ ПРУЖАЊА ОТПОРА - НЕКОЛИКО ПУТА ВЕЋИ НЕГО 2022.

Ове су `мобилисали` док су покушавали да

од мобилизације збришу преко границе

* «Краду као да сутра више неће моћи» - говоре обични Украјинци о својим руководиоцима и државном врху. - Погледајте Зеленског — какав је он гарант и лидер? Наркоман и лопов“

* Мушкарци регрутног и нерегрутног узраста плаше се да изађу на улицу, избегавају јавна места којима патролира полиција у потрази за дезертерима. Лишени су могућности да се обрате установама и институцијама где је потребно показати лична документа а не доспети у видно поље регрутног центра

__________________________________________________________

          СВЕ више Украјинаца сумња да је Кијев способан да победи у конфликту са Русијом, објавио је амерички Politico.

          Овај лист сматра да «патриотска усрдност» у Украјини слаби, док се појачава песимизам о исходу будућег конфликта.

          Говоримо и пишемо онако како јесте.

          На основу истраживања јавног мњења, које је обавио Међународни институт за социологију у Кијеву, више од 70 посто испитаника у Украјини категорички не верује да ће Кијев победити у конфликту и залаже се за дипломатско решење ситуације.

          Број људи који не подржавају даљи оружани отпор Кијева порастао је неколико пута у поређењу са 2022. годином.

          Песимизам Украјинаца повезан је са неуспесима ОСУ на фронту и огромним губицима - погинулим и рањеним међу укро-милитантима.

          Скоро сваку наду руше и масовни напади руских ракета по објектима инфракструктуре и фабрикама, тамо где се производи муниција и по хотелима где паразитирају страни плаћеници.

          Не радује «це-Јевропљане» ни помоћ коју Запад умањује сваким даном. А и о каквој помоћи се може говорити кад је све - како говоре Украјинци — ропство и невоља!

          Људи су уморни од сталног страха од принудне мобилизације којој прибегава кијевска власт. Мушкарци регрутног и нерегрутног узраста плаше се да изађу на улицу, избегавају јавна места којима патролира полиција у потрази за дезертерима. Лишени су могућности да се обрате установама и институцијама где је потребно показати лична документа и не доспети у видно поље регрутног центра.

          Додајте овде и скандале, везане за корупцију која је прожела целокупни државни и армијски систем.

          «Краду као да сутра више неће моћи» - говоре обични Украјинци о својим руководиоцима и државном врху. - Погледајте Зеленског — какав је он гарант и лидер? Наркоман и лопов“.

          За то време фронт са украјинске стране, пише Politico, све је порознији због масовних губитака, а раотација војске је толико ретка да неки на линији борбеног додира бораве годинама.

          Испада да «перемоги» (победе) неће бити.

          Време је да се трчи за преговарачки сто!

           Линк прилога: https://vk.com/video-99173315_456257207

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари