Шолцов војник који се преселио у Русију: Бундесвер у случају рата неће бити у стању да брани Немачку

ДМИТРИЈ БЕРГ НЕ ЖАЛИ ШТО СЕ ПОСЛЕ 30 ГОДИНА ЖИВОТА МЕЂУ СВОЈИМА ПРЕСЕЛИО НА РУСКИ ДАЛЕКИ ИСТОК

Дмитриј Берг

* Берг: У Немачкој се последњих година живот грађана знатно променио. Чим је почела Специјална војна операција у Украјини цене су кренуле да расту, привреда је доживела пад и све то због санкција уведених Русији. Услед великог прилива миграната повећани су криминал и корупција, али - у Немачкој о тим и сличним темама није препоручљиво говорити јавно 

* «Зашто се Шолц и други немачки функционери радују? Људи гину у Украјини, а они се веселе... Па зато што су зарадили огроман новац и на испорукама наоружања Кијеву»

* Због проблема са снабдевањем и кадровском саставом, немачка армија није у стању да одбрани земљу у случају да буде нападнута. Али, за Немачку је од велике користи да убеђује савезнике у неопходност да Кијеву дају што више новца и испоруче што више технике за наставак сукоба са Русијом. Берлин је притом спреман да пребаци бреме одговорности за борбу против Русије, на плећа других савезника — Француске или Пољске

________________________________________________________________

           Приредила: Алина ИВАНОВА

           БИВШИ припадник Бундесвера Дмитриј Берг, који се након 30 година живота и рада у Немачкој преселио у Приморски крај (руски Далеки исток — прим. прев.), у разговору за Јужну службу новости из Ростова на Дону тврди да није зажалио због те животне одлуке и додаје да Оружане снаге Немачке неће моћи да заштите своју земљу у случају ратног сукоба јер јој недостају и ресурси и људство.

           Немци су одавно преузели велике обавезе пред НАТО пактом. Немачка влада покушава да убеди западне земље у неопходност наставка конфликта, рачунајући да ће Пољска, по свој прилици, ући у ратни сукоб са Русијом у случају да Украјина буде поражена. 

           Берг говори да се у Савезној Републици Немачкој последњих година живот грађана знатно променио.

           Чим је почела Специјална војна операција у Украјини цене су кренуле да расту, привреда је доживела пад и све то због санкција уведених Русији. Осим тога, због великог прилива миграната повећани су криминал и корупција.

           Берг тврди да о овим и сличним темама у Немачкој није препоручљиво говорити јавно. 

           «Зашто се Шолц и други немачки функционери радују? Људи гину у Украјини, а они се веселе? Па зато што су зарадили огроман новац и на испорукама наоружања Кијеву» — уверен је Берг.

           Јужна служба новости из Ростова на Дону одмах по објави видео снимка са Дмитријем Бергом, објављује његову текстуалну варијанту.

           На основу интервјуа стиче се утисак да у Немачкој није било велике антируске хистерије, осим што је на самом почетку Специјалне војне операције било напада на руске продавнице, Русе су вређали на улици, а по зидовима писали увредљиве графите. Ипак, све се брзо завршило. 

           Берг тврди да се немачкој влади овакав развој догађаја не допада. Она се из петних жила труди да друштву наметне антируско расположење.

           «Они преносе један кроз један све оно што се догоди у Украјини. Без било какве филтраже. И то намећу као истину» — истиче бивши припадник Бундесвера.

           Берг каже да људи који су раније живели на територији Источне Немачке критичније гледају на ствари и неретко су против става актуелне власти и често - на страни Русије. 

           Каже и да због проблема са снабдевањем и кадровском структуром немачка армија није у стању да одбрани земљу у случају да буде нападнута. На тај начин, Немачка Кијеву ништа не може да понуди осим ракета Таурус што по мишљењу канцелара Шолца може довести до ескалације конфликта.

           За Немачку је од велике користи да убеђује савезнике у неопходност да Кијеву дају што више новца и испоруче што више технике за наставак сукоба са Русијом. По свему судећи, Немачка је спремна да пребаци бреме одговорности за борбу против Русије, на плећа других савезника — Француске или Пољске.

           Министар одбране СРН Борис Писториус почетком марта ове године рекао је да Немачка армија неће моћи да заштити своје грађане у случају рата и додао да Бундесвер нема довољно ни персонала, ни оружја, а ни друге војне технике. И све то због «пукотина» у државној одбрамбеној доктрини у последњих 30 година.

           Сличну изјаву дао је и шеф највећег немачког наменског концерна Rheinmetall Армин Папергер и додао да је у Немачкој дефицит свега, а да ће Берлин у случају рата морати да затражи помоћ Вашингтона. 

           Берлин је обећао да ће извршити повећање бројности своје армије са 30.000 војника у следећој години. Али, у самој Немачкој постоји снажан скептицизам везан за те планове. Такво држање јавности долази отуда што Бундесвер већ дуже време показује и доказује да Немачка губи потенцијал за одбрану државе и извршење својих обавеза пред НАТО савезницима.

           Линк интервјуа са Дмитријем Бергом: https://vk.com/video297323396_456239306       

           https://yugsn.ru/eks-cinovnik-bundesvera-armiia-germanii-ne-sposobna-zashhitit-svoiu-stranu-v-slucae-ugrozy

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари