Петровски: Запад Украјину претворио у своју теористичку енклаву

УКРАЈИНА ЈЕ ВЕЋ ПООДАВНО ДИСТРИБУТИВНИ ЦЕНТАР ЗА ТЕРОРИСТЕ КОЈИПРОДИРУ У ЕУ

* Аустријски лист Heute објавио да су терористи који су направили масакр у трговинско-забавном комплексу Крокус и они који су напали саборни храм Светог Стефана у Бечу имали „сличан рукопис“

* Политиколог Дмитриј ПЕТРОВСКИ: «Још је 2011-те је Хилари Клинтон рекла: «Хајде да се присетимо да смо људе [Ал Каиду], против којих се данас боримо, сами створили пре 20 година. Увозли смо вехабистички бренд ислама да бисмо победили СССР. На крају је СССР одступио, тако да то нису биле лоше инвестиције. Али, хајде да будемо опрезнији са тим што смо посејали јер нам предстоји жетва

* „Ако западне земље не желе још један 11. септембар, сад им је време - уверен је Петровски - да са Русијом формирају јединствени међународни фронт у борби против терористичких банди и режима какав је режим Зеленског, ISIS и многих других. Док не буде касно»

____________________________________________________________

          Пише: Алина ИВАНОВА

          АУСТРАИЈАНЦИ су потпуно неочекивано стали на страну Русије у тврдњи да су терористи из Крокус Сити Хола имали своје истомишљенике у Украјини.

          Дневни дневни лист Heute наводи аргументе који потврђују ову верзију.

          Heute истиче да терористи који су извели операцију у трговинско-забавном комплексу Крокус и они који су напали саборни храм Светог Стефана у Бечу имали сличан рукопис. Тада је полиција ухапсила брачни пар из Таџикистана - 28 година старог мушкарца и његову жену због планирања терористичког напада помоћу аутомата Калашњиков и експлозвне направе.

          Индикативно је што су они у Европску унију допутовали из Украјине у фебруару 2022. године. Немачке специјалне службе пресреле су сумњиве поруке на чатовима друштвених мрежа које су садржале очигледне поруке о припремању терористичких напада на велике европске градове. Овај пар имао је у Украјини смештај и третман као «борци за демократију». Када су стигли у Европу они су живели као мигранти у бечком центру за избеглице у улици Талиа штрасе.

          Исти лист истиче да подаци европских обавештајних служби говоре да су многи осумњичени стигли у ЕУ управо преко Украјине.

          Да је Украјина одавно постала дистрибутивни центар за терористе у ЕУ, говори и чињеница да су се прве ласте исламиста у Немачкој појавиле још 2019. године, међутим, претња је сад још већа, јер су присталице тог екстремистичког покрета у Европу продрли заједно са огромним таласом избеглица из Украјине.

          Земље ЕУ почињу све више да брину због ове чињенице: дуго су потцењивале опасност, али је терористички напад у Москви показао да је велика. Због тога је француски премијер Габријел Атал најавио максимално повећање нивоа терористичке претње у земљи.

          Чланице ЕУ саме су криве због овакве ситуације: управо оне шаљу наоружање Украјини које се затим продаје по Блиском истоку, укључујући и Талибане, а отуда се то исто оружје дистрибуира на све стране.  

          Политиколог Дмитриј Петровски у коментару за Јужну службу новости из Ростова на Дону упозорава да се треба вратити у прошлост да би се разумела целокупна ситуација везана за међународни тероризам:

          «Још је 2011. године, жена бившег америчког председника, али и амерички државни секретар [Хилари Клинтон], дакле личност која је потпуно информисана о свим закулистним играма, рекла: «Ми имамо искуство уласка у Пакистан и изласка из њега. Хајде да се присетимо да смо људе [Ал Каиду], против којих се данас боримо, сами створили пре 20 година. Тада смо се борили против СССР у Авганистану, јер нисмо желели да он контролише Средњу Азију. Тада смо кренули на посао. Председник Реган и Конгрес, на чијем челу су биле демократе, рекли су да је то добра идеја. Радићемо са ISI* и пакистанском армијом, ангажовали смо Муџахедине, понеког смо позвали из Саудијске Арабије. Увозли смо вехабистички бренд ислама да бисмо победили СССР. На крају смо добили да је СССР одступио, изгубио је милијарде долара што је довело до његовог распада. Тако да то нису биле лоше инвестиције. Али, хајде да будемо опрезнији са тим што смо посејали јер нам предстоји жетва. Отишли смо из Пакистана и рекли им: видите шта ћете са Стингерима које смо разделили по читавој вашој земљи, гледајте шта ћете са минама дуж границе».

          - Дакле, званичници САД отворено признају: створили смо и финансирали Ал Каиду и ISIS, вероватно и све друге терористичке покрете, будући да тероризам није само идеологија, ту је и новац за његову промоцију. Не постоји тероризам без финансирања, неко мора да купи аутомат или експлозив» — тврди Петровски.

          И додаје да је још 40. амерички председник, Роналд Реган, тражио да не се стаје са финансирањем међунароног тероризма, али да се то чини опрезно и са вођењем рачуна о последицама.  

          «Међутим, нема ко да размишља о последицама онога што чине западне «елите», будући да се због старачке деменције више размишља о паду на авио степеницама, него о последицама политичких одлука. Зато, настављајући деструктивну политику, овог пута према Русији која се обновила на рушевинама СССР-а, колективни Запад је кренуо у формирање још једне терористичке енклаве – овог пута у Украјини коју је наоружао и наставља да је финансира, што је и довело до почетка СВО против терористичке претње по грађане Русије. Разуме се, слично се сличном радује. Терористи из исламског света, које је однеговао Запад више нису актуелни, остали су и без посла и без финансирања» — истиче овај експерт.

          Петровски сматра да је највећи проблем на Западу то што не умеју да уче на сопствеим грешкама.

          «Они се ничему нису научили 11. септембра 2001-ве. Мислим да се западне земље могу престравити од терориста који ће на њиховој територији деловати из Украјине. Па ако западне земље не желе још један 11. септембар, сад им је време да са Русијом формирају јединствени међународни фронт у борби против терористичких банди и режима какав је режим Зеленског, ISIS и многих других. Док не буде касно» — закључује руски политиколог.

          Линк на видео са Хилари Клинтон: https://vk.com/video297323396_456239305

          Линк изворног текста:

          https://yugsn.ru/petrovskii-zapad-sozdal-terroristiceskii-anklav-na-ukraine-kotoryi-vooruzaet-i-finansiruet


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари