Патрушев: Запад и кијевски режим воде Украјину распаду на неколико држава

САД СУ СВЕТ ОДАВНО ПОДЕЛИЛЕ НА СВОЈЕ  ВАЗАЛЕ И - НЕПРИЈАТЕЉЕ

* Америчке елите не желе да се помире са чињеницом да је америчка глобална империја у агонији. Спољни дуг САД је премашио 30 трилиона долара. А Американци због нечега разматрају могући дефолт Русије. Да превладају негативне последице и омогуће ново богаћење, САД стварају вештачку глобалну кризу. Тачније, покушавају да реше своје проблеме на рачун остатка света, а пре свега на рачун Европе

* Сада наши стручњаци раде на пројекту стварања двовалентног монетарно-финансијског система. Предлаже се да се одреди вредност рубље, која би била обезбеђена како златом, тако и групом роба, које имају валутну вредност, а такође да се курс рубље усклади са реалним паритетом куповне моћи

* Америка ће се ослободити свог главног геополитичког страха – политичког и економског савеза Русије и Европе     

____________________________________________________   

         СЈЕДИЕЊНЕ Државе траже од Русије да објави дефолт, а саме треба да га прогласе због 30 трилиона дугова и великих економских проблема које покушавају да реше штампањем долара – рекао је секретар руског Савета безбедности Николај Патрушев московском дневном листу „Росијска газета“.

       Факти преносе најважније делове тог интервјуа:

         „Трагичне сценарије светских криза намеће Вашингтон у жељи да консолидује своју хегемонију, одупирући се колапсу униполарног света. САД чине све да други центри мултиполарног света не смеју да дигну главу, а наша земља не само да се сме, већ је објавила да неће играти по наметнутим правилима.


         Русију су покушали да присиле да се одрекне суверенитета, самосвести, културе, независне спољне и унутрашње политике. Ми немамо право да на то пристанемо.
         У покушају да потисну Русију, Американци су, користећи своје послушнике у Кијеву, одлучили да створе антипод нашој земљи, цинично изабравши за то Украјину, покушавајући да поделе суштински исти народ. Вашингтон је много пре државног удара 2014. Украјинцима усађивао представу о искључивости њихове нације и мржњу према свему руском.


         Мржња никада не може постати поуздан фактор народног јединства. Стога, резултат политике Запада и кијевског режима под његовом контролом може бити само распад Украјине на неколико држава.

Николај Патрушев

         Европу чека дубока економска и политичка криза. Раст инфлације и пад животног стандарда већ су отпочели. Скоро пет милиона украјинских миграната је већ стигло у Европу. У блиској будућности, њихов број ће порасти на десет милиона. Већина Украјинаца који су дошли на Запад сматра да Европљани треба да их издржавају и помажу, а када их приморавају да раде, они почињу да се буне.


         На фону антируских санкција, свет постепено тоне у прехрамбену кризу без преседана. Десетине милиона људи у Африци или на Блиском истоку, кривицом Запада, биће на ивици глади. Да би преживели, они ће похрлити у Европу. Нисам сигуран да ће Европа преживети кризу.


         Политичке институције, наднационалне интеграције, привреда, култура, традиција могу постати ствар прошлости. Европа ће да гризе сопствене лактове, а Америка ће се ослободити свог главног геополитичког страха – политичког и економског савеза Русије и Европе.


         Амерички и европски војно-индустријски комплекс ликује, јер захваљујући кризи у Украјини нема краја наруџбинама. Није чудо да, за разлику од Русије, заинтересоване за што бржи завршетак специјалне војне операције и што мање губитке свих страна, Запад жели да продужава кризу, ако треба и до последњег Украјинца.


         Америка је одавно поделила цео свет на вазале и непријатеље. У САД се од детињства људима улива у главу да је Америка блистави град на брду, а да је све остало човечанство само полигон за експерименте и извор ресурса. Америчке елите не желе да се помире са чињеницом да је америчка глобална империја у агонији.


         Спољни дуг САД је премашио 30 трилиона долара. А Американци због нечега разматрају могући дефолт Русије. Да превладају негативне последице и омогуће ново богаћење, САД стварају вештачку глобалну кризу. Тачније, покушавају да реше своје проблеме на рачун остатка света, а пре свега на рачун Европе.


         Да би било који национални финансијски систем постао суверен, његова средства плаћања морају имати унутрашњу вредност и ценовну стабилност, без везивања за долар. Сада стручњаци раде на пројекту стварања двовалентног монетарно-финансијског система. Предлаже се да се одреди вредност рубље, која би била обезбеђена како златом, тако и групом роба, које имају валутну вредност, а такође да се курс рубље усклади са реалним паритетом куповне моћи.


         Запад наставља да делује у складу са нехуманом доктрином „златне милијарде“, која подразумева значајно смањење светске популације различитим методама. Ради тога, Запад је подло створио империју лажи, која подразумева понижење и уништење Русије и других непожељних држава. Пљују нам у лице и тврде да је то Божја роса.

 

         Вашингтон и Брисел не крију да су њихове санкције усмерене и на материјално и на духовно осиромашење Руса. Да упропасте наше образовање наметањем такозваних прогресивних модела наставе, за западњаке је исто толико стратешки задатак колико и приближавање НАТО-а нашим границама.

         Превео В. К.

         https://t.me/dimsmirnov175/32808

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари