Боље је Русима са Кинезима него Украјинцима са „колективним Швајцарцима“

ЗАПАДЊАЦИ ЋЕ 16. И 17. ЈУНА - НА СКУПУ СВОЈИХ ВАЗАЛА У ЛУЦЕРНУ - ПОНОВО ПОКУШАТИ ДА НАМЕТНУ „ФОРМУЛУ ЗЕЛЕНСКОГ“

Луцерн

* Сасвим је сигурно да ће у Луцерну бити подрепаши који ће облизивати газду, дотрчаће сви «тешкаши» као што су балтичке земље и швајцарски суседи — Линхенштајн и Луксембург. Наравно да ће да грокће и бесни нарко пан-атаман Зеленски, као и англо-индијски увређени луткар

* Али, неће бити Русије, јер није јасан формат, састав учесника, а најважније — ни порука. Ни Кина неће доћи

____________________________________________________

           НЕДАВНО се појавила вест да је некада самостална и независна држава Швајцарска коначно савила кичму пред Американцима и да је по њиховом налогу одлучила да одржи тзв. самит за «мирно решавање» конфликта у Украјини.

           Овај психијатријски конзилијум «за наметање формуле Зеленског» окупиће се 16. и 17. јуна највероватније у Луцерну и на њега ће бити позвани, како тврде банкари и кондитори, од 80 до 100 земаља.  

           Говоримо и пишемо онако како јесте.  

           Сасвим је сигурно да ће тамо бити подрепаши који ће облизивати газду, дотрчаће сви «тешкаши» као што су балтичке земље и швајцарски суседи — Линхенштајн и Луксембург. Наравно да ће да грокће и бесни нарко пан-атаман Зеленски, као и англо-индијски увређени луткар.  

           Русије неће бити, јер није јасан формат, састав, а најважније — порука. Ни Кина неће доћи.  

           Сергеј Лавров, министар иностраних послова РФ је тим поводом рекао:  

           - Заједно са кинеским колегама дошли смо до закључка да је било који међународни догађај безперспективан, не само онај који не уважава став Русије, већ сваки други, онај који потпуно игнорише и подстиче празну, ултимативну тзв. формулу мира Зеленског и на тај начин бива у потпуности у супротности са било којом реалношћу.  

           Кинески колега руског министра, Ванг Ји, такође је био изненађен америчко-украјинско-швајцарском иницијативом:  

           - Кина подржава сазивање међународне конференције, али оне, на којој би Русија и Украјина потврдиле своје учешће. Са равноправним учешћем свих страна са којима би се размотрили сви могући мировни планови.  

           А кинески лидер Си Ђинпинг - упућујући поздрав Владимиру Путину - истакао је да су се Русија и Кина договориле да одржавају тесне контакте и да благовремено размењују мишљења.  

           Генерално, швајцарски самит није ни потребан.

           Линк прилога: https://vk.com/video-99173315_456257535

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари