Понош: Бојкот фарсе 21. јуна скратиће време до правих избора на годину или две

«ГЛАСАЈ НА БРЗИНУ – КАЈАЋЕШ СЕ НАТЕНАНЕ НАРЕДНЕ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ»

* «Вучић би и да подигне одзив на изборима 21. јун и да у парламент убаци мале странке које су на ивици цензуса од три одсто. Те две ствари се међусобно искључују и зато ће се у изборној ноћи вероватно потрудити да их наштелује»

___________________________________________________________________________

        ПОТПРЕДСЕДНИК Народне странке Здравко Понош изјавио је данас да власт у Србији "мучи Вучићева дилема", односно настојање председника Србије и СНС-а Александра Вучића да подигне одзив на изборима заказаним за 21. јун и да у парламент убаци мале странке које су на ивици цензуса од три одсто.

        "Те две ствари се међусобно искључују и зато ће се Вучић у изборној ноћи вероватно потрудити да их наштелује", рекао је Понош на конференцији за новинаре у Чачку.

        Понош је позвао грађане да 21. јуна не учествују у "изборној фарси", јер ће гласати за Вучића кога год да заокруже на гласачком листићу. 

        "Гласај на брзину кајаћеш се натенане наредне четири године. Неучествовање у фарси 21. јуна скратиће време до учествовања на правим изборима на годину или две, јер ће ти избори бити нелегитимни, као и власт и институције формиране на основу њих", рекао је Понош.

        Понош је истакао да Народна странка није ни разматрала могућност да промени одлуку о бојкоту избора, јер држи реч и то "није ствар средњег века нити животне доби, него ствар васпитања и достојанства".

        "У политици вреди држати реч, а поготово није примерено да нам то спочитавају они који су били 'бели листићи'. Када имате бели листић, онда на тај листић једног дана можете да допишете шта желите и да то потпишете или не потпишете, а када држите реч, онда сте потпис ставили на нешто што сте дефинисали када сте тај потпис ставили. То нас чини различитим", рекао је Понош.

        Упитан о ангажовању Војске Србије код центра за мигранте у Шиду, Понош је одговорио да је то потпуно полицијски посао и да војска није обучена за одржавање јавног реда и мира.

        "Некоме ко зна да употреби само чекић, сви проблеми изгледају као ексер. Режим је ангажовао једну од најелитнијих војних јединица да би поправио у јавности слику о себи у свом гласачком телу, које добро реагује на војску. То је злоупотреба војске", рекао је Понош, који је и бивши начелник Генералштаба Војске Србије.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари