Песков: Гласање Мађарске и Србије је пример присиљавања целих држава на русофобију

АМБАСАДОР РФ ПРИ УН У ЖЕНЕВИ: ИМАМО ДОКАЗЕ ДА СУ САД УЦЕЊИВАЛЕ ЦЕЛЕ ЗЕМЉЕ ДА ГЛАСАЈУ ПРОТИВ РУСИЈЕ

* Генадиј ГАТИЛОВ: „Знамо како су амерички изасланици радили у главним градовима неких земаља, знамо шта су радили у Њујорку и Женеви како би убедили колебљиве да подрже незакониту одлуку (о искључењу)“

* Дмитриј ПЕСКОВ: „Не ради се овде о разумевању и опраштању [пријатељским земаљама које су гласале за искључивање Русије]. Ради се о разумевању тешке ситуације, невиђеног притиска (на те земље) и, рекао бих, присиљавања на русофобију. Све то доживљавају све земље које покушавају да заузму колико-толико уравнотежену позицију. Ми то разумемо“

____________________________________________________

       РУСКА Федерација располаже доказима да су Сједињене Државе уцењивале друге земље како би гласале за искључење Русије из Савета УН за људска права – изјавио је Генадиј Гатилов, стални представник РФ при Канцеларији УН у Женеви.

        „Та одлука је резултат невероватног притиска на државе. Знамо како су амерички изасланици радили у главним градовима неких земаља, знамо шта су  радили у Њујорку и Женеви како би убедили колебљиве да подрже ту незакониту одлуку“, рекао је Гатилов.

       Дмитриј Песков, портпарол Владимира Путина, оценио је да је подршка Мађарске и Србије избацивању Русије из Савета УН за људска права (УНХРЦ) пример присиљавања целих држава на русофобију.

        „Не ради се овде о разумевању и опраштању [пријатељским земаљама које су гласале за искључивање Русије]. Ради се о разумевању тешке ситуације, невиђеног притиска (на те земље) и, рекао бих, присиљавања на русофобију. Све то доживљавају све земље које покушавају да заузму колико-толико уравнотежену позицију. Ми то разумемо“.

       Портпарол Кремља је је закључио:   

       „Све то не даје никакву додатну вредност Савету УН за људска права. Он, напротив, на свему овоме што се догађало – само губи“.

        Региструјте се на наш Telegram канал: https://t.me/faktorga

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари