Маск објавио да ће као туристи око Месеца први летети јапански милијардер и 6-8 светских уметника

ЈАПАНАЦ `КАРТЕ` ПЛАЋА ЗА СВЕ, ТИМЕ ШТО УЛАЖЕ У ГРАДЊУ РАКЕТЕ КОЈА ТРЕБА ДА БУДЕ ГОТОВА ДО 2023.

* „Позваћу од шест до осам уметника из света да ми се придруже мисији око Месеца 2023. године, рекао је Јусаку МАЕЗАВА (42) који се обогатио на онлајн продаји одеће

________________________________________________________________________________

          ЈАПАНСКИ милијардер Јусаку Маезава, који се обогатио онлајн продајом одеће и који је колекционар дела савремене уметности, биће први туриста око Месеца приватне америчке свемирске компаније Спејс екс (Space X), док ће пратиоци милијардера бити уметници.

         Путовање је планирано око 2023. године, изјавио је оснивач компаније Илон Маск.

         "Позваћу од шест до осам уметника из света да ми се придруже мисији око Месеца 2023. године", рекао је Маезава (42) и додао да ће пут за уметнике бити бесплатан.

         То ће бити први људи на путу око Месеца од краја мисије Аполон 1972. године. За сада то су само урадила 24 Американца, од којих је 12 наводно ходало по тлу Месеца.

         Маезава је рекао да је платио карте за будуће путовање ракетом БФР која може да превози око 100 људи. Јапански милијардер није открио цену карата.

         Компанија тренутно гради ту ракету а Маск је рекао да је милијардер већ дао велики финансијски допринос њеној градњи која је процењена на неколико милијарди долара.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари