Маск обећава слање људи на Месец кроз пет, а на Марс кроз - седам до девет година

НАВЕО ДА ЋЕ ЊЕГОВ STARSHIP БЕЗ ЉУДИ НА ЦРВЕНУ ПЛАНЕТУ СТИЋИ ПРЕ 2030.

* Илон МАСК: Марс у року од 20 година може постати подесан за боравак људи. За то време би на планету требало доставити најмање милион људи и неколико милиона тона терета

_______________________________________________________________

          АМЕРИЧКИ бизнисмен - оснивач SpaceX Илон Маск -изјавио је да ће у року од пет година његова компанија бити у стању да људе доставља на Месец, а за седам до девет година на Марс.

          Додатно је објаснио: „Први Starship (Звездани брод) који ће слетети на Марс биће без људи. Надам се да ћемо ту експедицију реализовати кроз пет година. Али, верујем да ћемо у том року - дакле, за пет година - искрцати прве људе на Месецу.

          У наставку је рекао: „Први људи на Марсу биће кроз седам година до девет година. Отприлике у том року. Човечанство ће са та два искрцавања моћи да у будућности допре до других планета и да тако повећа своје шансе да преживи“.

          Маск је 6. априла изјавио да људској цивилизацији преостаје још само неколико стотина година постојања ако не постане међупланетарна.

          Према његовим речима, потребно је одржати садашњи ниво технолошког развоја док насељавање Марса не постане реално и одрживо.

          Он сматра да Црвена планета у року од 20 година може постати подесна за боравак људи.

           Дан касније, 7. априла, Мак је током говора у бази SpaceX појаснио да би за колонизацију Марса у наведеном року било неопходно да се тамо испоручи најмање милион људи и неколико милиона тона терета.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари