Дарко Младић: Радован Караџић у среду пребачен у затвор у Енглеској

УЗ РАТКА МЛАДИЋА У ХАГУ ЈЕ ЈОШ САМО СРЕТЕН ЛУКИЋ

* Један од чланова правног тима Радована Караџића - адвокат Питер Робинсон – већ упозорио да је први председник РС осуђен на казну самице до краја живота или смрт од муслиманских екстремиста у затворима у Великој Британији

____________________________________________________

       ПРВИ председник Републике Српске Радован Караџић пребачен је у Енглеску на служење доживотне казне затвора, тврди Дарко Младић, син генерала Војске РС Ратка Младића.

       Младић је, гостујући на телевизији Хепи, рекао да је Караџић пребачен у среду у Енглеску, наводи се на сајту те телевизије.

       "У овом тренутку је поред Ратка Младића у Хагу још само Сретен Лукић. Радован Караџић је јуче пребачен у Велику Британију. Они су тамо осуђени, у најбољем случају, на самицу, а у нормалним затворима је то најгора казна. Сви су на крају тамо са истим последицама, поента је да затворске власти тамо нису у стању да обезбеде одговарајуће услове и негу", рекао је Младић.

       Председник Механизма за кривичне судове у Хагу Кармел Ађијус одбио је 14. маја приговор одбране Радована Караџића на одлуку о издржавању казне доживотног затвора у Великој Британији, објавио је тада на Твитеру један од чланова његовог правног тима адвокат Питер Робинсон.

       Овим потезом, према ставу Робинсона, Караџић је осуђен на "казну самице до краја живота или смрт од муслиманских екстремиста у затворима у Великој Британији".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари