Јереван тврди да је Азербејџан досад изгубио 6.614 војника, 24 авиона, 600 оклопних возила и 217 дронова

ИМА ИНДИЦИЈА ДА АЗЕРИ УГРОЖАВАЈУ ОБА КОРИДОРА ИЗМЕЂУ КАРАБАХА И ЈЕРМЕНИЈЕ

ТОС-1А

* Министарство одбране Јерменије објавило је и снимак уништавања азербејџанског тешког бацача пламена ТОС-1А («Солнцепек»). Снимљени кадроби показују како се то застрашујуће оружје после директног поготка у више узастопних експлозија разлеће у комаде

___________________________________________________________________

       OБЈЕДИЊЕНИ информативни центар Владе Јерменије објавио је да је од почетка ескалације сукоба у Карабаху уништено 600 оклопних возила и 217 дронова азербејџанских оружаних снага.

       „Укупно је уништено 217 дронова, 16 хеликоптера, 24 авиона, 600 оклопних возила, шест тешких бацача пламена“, наводи се на Фејсбук страници Центра.

       Тврди да су азербејџанске оружане снаге у досадашњим борбама за Карабах изгубиле с 6.614 људи.

       Исти центар наводи да су јерменске снаге 23. октобра обориле још 11 азербејџанских дронова и уништиле или озбиљно оштетиле још 12 оклопних возила.

       Тврди и да су Азербејџанци имали још 75 мртвих.

       Министарство одбране Јерменије објавило је и снимак уништавања азербејџанског тешког бацача пламена ТОС-1А («Солнцепек»).

       Снимљени кадроби показују како се то застрашујуће оружје после директног поготка у више узастопних експлозија разлеће у комаде.

       На основу овога би се могло закључити да Јермени добијају рат. У најамњу руку – да га не губе и не могу изгубити.

       Међутим, московски политички аналитичар Сергеј Марков указује да азербејџанска армија озбиљно угрожава оба територијална коридора који Карабах повезују са Јерменијом. Са проценом: да се армија Карабаха, и сви који ратују на њеној страни, могу наћи у окружењу ако та два коридора пређу у руке Азербејџанаца.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари