Пленковић тврди да би за Хрватску било најбоље да се Милановић није ни враћао из посете Чилеу

ОПТУЖИО ПРЕДСЕДНИКА ЗЕМЉЕ ДА ЈЕ ОПАСАН ПУТИНОФИЛ И ДА ЗАГАЂУЈЕ ХРВАТСКИ ЈАВНИ ПРОСТОР

Није му помогло ни што је у Чилеу овако

прославио хрватску "бронцу" у Катару

* Андреј ПЛЕНКОВИЋ: Хрватска је нормално дисала док се он није вратио из Чилеа. Милановић је путинофил. Он би да Хрватска буде земља са највише слуха за Путинов режим, човјек који је казао да не жели да Хрватска учествује у ЕУ мисији помоћи Украјини и то је сада јасно и овим политичким патуљцима који нису били за. Прави се да није предсједник земље која је у ЕУ. Понаша се као да би Хрватска требало да буде несврстана, води нас у спољнополитичку изолацију

__________________________________________________________

          ХРВАТСКИ премијер Андреј Пленковић одговорио је на прозивке председника Зорана Милановића, назвавши га је "путинофилом" који Хрватску води у изолацију и да је у земљи све било много боље док је шеф државе боравио у Чилеу.

          Коментаришући изјаву Милановића да Хрватској недостаје наоружање, Пленковић је рекао:

          - Ствари су јасне да не могу бити јасније. Хрватска је нормално дисала док се он није вратио из Чилеа и почео загађивати јавни простор, поновно је исти репертоар од Удбе па на даље. Милановић је путинофил, човјек који је казао да не жели да Хрватска учествује у ЕУ мисији помоћи Украјини и то је сада јасно и овим политичким патуљцима који нису били за. Извели смо и њих и њега ван. Прави се да није предсједник земље која је у ЕУ. Понаша се као да би Хрватска требало да буде несврстана, води нас у спољнополитичку изолацију.

          Навео је да су “у мандату министра одбране Мариа Баножића купљени борбени авиони Рафал".

Андреј Пленковић

          - Ријешено је питање борбених оклопних возила Бредли, набавља се противваздушна одбрана. Ми ћемо купити још Црних јастребова, Блак Хоук, да би се он могао још додатно возати тим хеликоптерима у вријеме неких излета. Хрватска војска никада више није улагала него у вријеме нашег мандата - тврди Пленковић.

          Он сматра да када би се следили ставови Милановића, Хрватска не би ушла ни у Шенген, ни у еврозону, не би, каже, помагали Украјини и не би осудили агресију.

          - То је једна неодговорна, неозбиљна и изолационистичка политика те изразито путинофилска. То је политика која би требало Хрватску да доведе у положај да баш ми будемо ти који ће имати највише слуха за Путинов режим - навео је Пленковић, пренела је загребачка Н1 тв.

          (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари