Човић у Загребу: У БиХ се нападају и католичка вера и хрватски народ у целини

УКАЗАО И НА ГОВОР МРЖЊЕ ПРОТИВ ХРВАТА И НАПАДЕ НА „ХРВАТСКЕ СИМБОЛЕ“

* Лидер ХНС наступио на конференцији амбасадора, генералних конзула, конзула и војних изасланика Хрватске. Разговарано о улози Хрватске и њених представника у свету, те о положају Хрвата изван Хрватске

_____________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Хрватског народног сабора /ХНС/ БиХ Драган Човић упозорио је данас у Загребу на запаљиву реторику у БиХ, говор мржње и нападе усмерене не само на легитимне представнике хрватског народа, него и на хрватски народ у целини, католичку веру и хрватске симболе.

       Из ХНС-а је саопштено да је Човић данас у Загребу учествовао на конференцији амбасадора, генералних конзула, конзула и војних изасланика Хрватске. Окупљени високи званичници разговарали су о улози Републике Хрватске и њених представника у свету, те о положају Хрвата изван Хрватске.

       Човић, који је и заменик председавајућег Дома народа парламента БиХ, обратио се окупљенима током посебне панел расправе, на којој је говорио о односима БиХ и Хрватске, те досадашњој и планираној сарадњи.

       Он је информисао окупљене о озбиљним проблемима са којима се БиХ, а посебно хрватски народ сусреће упркос свом уставном статусу у највећој политичкој кризи након Дејтона, додаје се у саопштењу.

       Човић је истакао да је битно користити учтив језик дипломатије преносећи истину о актуелној ситуацији у БиХ, те подизати свест о алармантним политичким агендама које зазивају урушавање Дејтонског споразума који је БиХ донео мир, наводе из ХНС-а.

       "Измене Изборног закона су назначене као приоритет и основа формирања власти након октобарских избора, али и повратак помирења између бошњачког и хрватског народа у БиХ", навео је Човић.

      

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари