Човић: Настављамо сарадњу са нашим партнерима - СНСД и председником РС Додиком

ПОДОДОМ ПРЕКИДА ОДНОСА РС СА АМБАСАДАМА САД И БРИТАНИЈЕ: „СВАКО ИМА ПРАВО ДА ОДЛУЧУЈЕ ЗА СЕБЕ“

* Председник СДП-а Нермин НИКШИЋ: Надам се да су власти у Републици Српској свјесне тежине своје одлуке у вези са (америчким и британским) дипломатама, али та одлука нема тежину када ријеч о БиХ. Ми ћемо додатно интегрисати активност. Савјет министара је убацио у пету брзину и ради

__________________________________________________________

         ДРАГАН Човић, председник ХДЗ-а БиХ, изјавио је у Мостару поводом одлуке Владе Републике Српске о прекиду комуникације са америчким и британским дипломатама у БиХ - да свако има право да доноси одлуке за себе.

         - То је јасан став једне институције или појединца. Свако има право доносити такве одлуке за себе - рекао је Човић.

         Према његовим речима, такве одлуке не умањују капацитет БиХ да сарађује са свим институцијама и акредитованим у БиХ без обзира шта је од интеграционих процеса данас приоритет.

         - Ми ћемо наставити даље. Ја лично имам право рећи да не желим са неким радити - навео је Човић на конференцији за новинаре у Мостару.

         Човић је рекао да је лидер СНСД-а Милорад Додик партнер на нивоу Савета министара и да ће сарадња бити настављена како би Савет министара и законодавна власт што боље функционисали.

         - Са нама је потписао документе и ми ћемо наставити радити како би Савјет министара и законодавна власт што боље функционисали. Имамо пуно планова и договорили смо да идуће седмице буде састанак са представницима странака које предводи СНСД и са странкама два блока који су овдје да бисмо покушали отклонити препреке које су нам на путу и да би Савјет министара и парламент БиХ још успјешније функционисали - навео је Човић, одговарајући на питање новинара да ли је реално да Кристијан Шмит смени председника Српске Додика.

         Предсједник СДП-а Нермин Никшић рекао је да се нада да су власти у Републици Српској свесне тежине своје одлуке у вези са дипломатама, али да та одлука нема тежину када реч о БиХ.

         - Ми ћемо додатно интегрисати активност. Савјет министара је убацио у пету брзину и ради - рекао је Никшић.

          (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари