Стоун: Путин је спасио Русију да не постане вазал Сједињених Држава

ТВРДИ ДА САД ОД РУСИЈЕ ПРАВЕ НЕПРИЈАТЕЉА ДА БИ ЊИХОВА ВОЈНА ИНДУСТРИЈА ИМАЛА ПОСЛА

* Славни амерички режисер-оскаровац је уверен да ни за свет, а ни за Сједињене Државе не би било добро да је Русија постала вазал САД јер би то Америку учинило учинило још јачом и претворило је у тиранију: „Нико не треба да буде превише моћан. То је само закон природе. Мора постојати равнотежа

_____________________________________________________

       РУСКИ председник Владимир Путин није дозволио претварање своје земље у вазала Сједињених Држава, изјавио је светски познати амерички редитељ Оливер Стоун.

       "Сједињене Државе су могле постати партнер Русије. Могле су јој 90-из помоћи неком врстом Маршаловог плана, али велики новац то није дозволио. Волстрит је одлучио да Русију треба покорити и преузет бизнис на њеној територији преко формално руске олигархије“ – објаснио је амерички оскаровац.

       У интервјуу ТВ каналу Русија 24, Стоун је у наставку рекао:

       „Путин се томе супротставио и одлучио да заштити своју земљу. Да није било њега, Русија би била уништена, претворила би се у вазала Америке“.

       Стоун је уверен да ни за свет, а ни за Сједињене Државе не би било добро да је Русија постала вазал САД јер би то Америку учинило учинило још јачом и претворило је у тиранију.

       „Нико не треба да буде превише моћан. То је само закон природе. Мора постојати равнотежа“ – упозорава Стоун.   

       Он је уверен да је Сједињеним Државама стално потребан „спољни непријатељ“ да би могле да обезбеде послове и профит свом огромном војно-индустријским комплексу.

       Зато стално некога „нишане“ – Кубу, Иран, Венецуелу...

       „Зашто САД са тим не престану? Напросто неће јер је питању велики новац. Поента зато  у Русији. Да нема Русије, нашао би се неки други непријатељ“, уверен је Стоун.  

       Стоун је у децембру прошле године примио руску вакцину Спутњик В.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари