„Руски Марк Закерберг“ – Павел Дуров – нимало не личи на америчког

ОСНИВАЧ ЈЕ СОЦИЈАЛНЕ МРЕЖЕ ВКОНТАКТЕ И МЕСИНЏЕРА TELEGRAM

* Објавио своју листу „10 важних ствари у животу“ од којих је три означио као потцењене - - сан, природу и усамљеност. И нагласио да су то „три фактора, који подстичу креативност, обезбеђују психолошки мир, духовне и интелектуалне узлете

* Међу седам прецењених `ствари` укључио је - велике градове, ресторане, топлоту, моду, некретнине, друштвене медије и препоруке познатих личности

* Дуров сматра да социјалним мрежама `непрестано тече и кружи смеће који затрпава човеков ум и смањује ниво среће и креативности

_______________________________________________________

       РУСКИ Марк Закерберг зове се – Павел Дуров.

       Оснивач је социјалне мреже ВКонтакте и месинџера Telegram, али се по много чему разликује од оснивача Фејсбука.

       Пред свој 37. рођендан објавио је своју „листу 10 важних ствари у животу“. Притом је указао да седам од њих сматра прецењеним, а три – потцењеним.

       Међу потцењене „животне ресурсе“ сврстао је - сан, природу и усамљеност.

       Притом је нагласио да су то „три фактора, који подстичу креативност, обезбеђују психолошки мир, духовне и интелектуалне узлете.

       Међу седам прецењених `фактора` укључио је - велике градове, ресторане, топлоту, моду, некретнине, друштвене медије и препоруке познатих личности.

       Објаснио је да тако мисли зато што је за живот у великим градовима - са њиховом прљавштином, буком и криминалом - важно имати „приступ њиховим ресурсима“.

       Препоручио је и богатијима да се окрену домаћој кухињи јер „пружа здравију исхрану и бољу контролу над састојцима“.

       По његовом мишљењу, хладноће и мразеви, за разлику од врућина, чисте дух, тело и ум.

       Изнајмљивање некретнина људима даје слободу кретања и истраживања различитих места.

       Дуров сматра да социјалним мрежама `непрестано тече и кружи смеће који затрпава човеков ум и смањује ниво среће и креативности.

       Он је уверен да познате личности људима  често дају неутемељене савете који превазилазе њихова знања и искуства. Зато наглашава: „За све важне ствари у животу најбоље је ослонити се на чисту науку и стручна мишљења“.

       Дуров је у септембру оно што садрже Нетфлик и ТикТок назвао лепљивим блатом.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари