Обама од свог 60. рођендана направио америчку Ивкову славу

ПИР СА СТОТИНАМА ГОСТИЈУ ТРАЈАО ОД МИНУЛОГ ПЕТКА ДО НЕДЕЉЕ УВЕЧЕ

* Гости су дошли у вилу породице Обама на острву Martha’s Vineyard. Стизали су луксузним новим аутомобилима, мушкарци у скупим оделима, а даме у вечерњим хаљинама

* Међу гостима су били и редитељ Спилберг (лично богатство - 3,6 милијарди долара), певачица Бионсе (420 милиона долара), њен супруга Џеј Зи (милијарду долара), глумац Том Хенкса (400 милиона долара), певач Брјус Спрингстина (пола милијарду долара), ћерка и бивша супруга садашњег председника САД Џоа Бајдена...

_______________________________________________________

       БАРАК Обама је 4. августа напунио  шездесет година који је протеклог викенда прославио са пријатељима.

       Тај наизглед обичан догађај изненада је изазвао скандал.

       Прослава је почела у петак а врхунац је достигла у суботу увече и потрајала до недеље.

       Гости су дошли у вилу породице Обама на острву Martha’s Vineyard. Стизали су луксузним новим аутомобилима, мушкарци у скупим оделима, а даме у вечерњим хаљинама.

       Прво је било најављено око петсто гостију. Међутим, јавност се умешала питањима у стилу: није ли то превише усред пандемије?

       Зато је листа гостију била скраћена.

       Међутим, VIP гости нису стигли само са супружницима, већ и са децо и њиховим дадиљама, личним асистентима, једном речју - са свитом.

       А још су били присутни позвани уметници, обезбеђење, конобари, послуга.

       Све у свему, стотине људи.

       За госте је био разапет џиновски шатор, плус – бина и подијум за игру.

       Додато је и неколико мањих шатора.

       Међу гостима су били и редитељ Спилберг (лично богатство - 3,6 милијарди долара), певачица Бионсе (420 милиона долара), њен супруга Џеј Зи (милијарду долара), глумац Том Хенкса (400 милиона долара), певач Брјус Спрингстина (пола милијарду долара), ћерка и бивша супруга садашњег председника САД Џоа Бајдена...

       Било је забрањено фотографисање прославе, али се појавило више фотографија, али које су интернет убацили диџеј Трап Бекхем и његов менаџер Ти Џеј Чепмен који су се код Обаме напушили траве.

       Све су биле убрзо уклоњене, али су новинари енглеског таблоида Daily Mail успели  да их сачувају и да своје читаоце упознају са свим `тајнама` Обаминог вишемилионског имања, укључујући и елегантно купатило и салвете украшене златом.

       Тоалет је у црном, а у златном.

       Маске капсолутно нико није носио.

       Обама је плесао и играо целу ноћ од суботе до недеље. Без престанка.

       У недељу су се уморни гости пробудили, вечерали у ресторану и разишли.

       Репортери Daily Mail су сазнали да је Бијонсе `сљуштила` пуно вотке са мартинијем, а да је сам Обама пио вотку и шампањац Дом Перињон који кошта најмање 180 долара по боци.

       Јеловник је унапред био најављен као вегански, али су гостима послуживане и шницле, месни деликатеси, шкампи и јастози.

       Све у свему, славило се у великом стилу.

       Многи Американци су се узбудили.

       Обама и његови гости критиковани су због недостатка маски, али поента је била на  непримерености његове гозбе ситуацији са пандемијом.

       Америком се `ваља` делта-корона, а званични Вашингтон најављује увођење ношења маски чак и у затвореном простору за   све, чак и за двогодишњаке.

       Цене хране и бензина расту невиђеном брзином. Многима бизнис иде лоше, а криминал цвета.

       САД су одавно заборавиле на забаве. А сада одједном Обамин рођендан у Великог Гетсбија.

       Обама није само напречац богати чова. Он је и даље најутицајнији политичар у Сједињеним Државама. Његови људи раде у Бајденовој администрацији.

       Он на разне начине утиче на доношење најважнијих одлука у Вашингтону.

       Поврх свега, Обама је један од главних светских говорника на тему добровољног сиромаштва. Он је међу онима који траже да се смањи ниво потрошње у свету. Да човечанство престане да једу месо и слаткише, пију кафу и алкохол, да путује, живи по хотелима, да лети авионима, купује добру одећу и возе аутомобиле.

       А у стварности (и на Обамином реођендану): реке скупоцених пића, летови приватним авионом до Обаминог острва, вулгарни луксуз...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари