Меркелова добија највиши државни орден који су пре ње примили само Аденауер и Кол

ЗОВЕ СЕ „ВЕЛИКИ КРСТ ЗА ЗАСЛУГЕ ЗА ФЕДЕРАЛНУ РЕПУБЛИКУ НЕМАЧКУ“

* Међу позванима на церемонију уручења признања нема никога из владе Олафа Шолца, а ни из њене партије Хришћанско-демократске уније и деценијског коалиционог партнера - Хришћанско-социјалне уније

_____________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Немачке Франк-Валтер Штајнмајер (Frank-Walter Steinmeier) одликовао је Ангеле Меркел (Angela Merkel) највишим државним орденом – Великим крстом највишег степена „За заслуге за Федералну Републику Немачку“.

          Пре Меркел, то признање су добили само бивши канцелари - Конрад Аденауер (Konrad Adenauer, 1954-те) и Хелмут Кол (Helmut Kohl, 1998-ме).

          Штајнмајер је Овим потезом изјаснио Меркелову са најуспешнијим канцеларима, што ће вероватно наићи на критике и због њене политике према Русији.

          По подацима листа Stern, на церемонију уручења признања, позвани су: муж Меркелове Јоахим Зауэр и други чланови њене породице, бивши шефови њеног канцеларског апарата - Томас де Мезијер, Роналд Пофала, Петер Алтмајер и Хелге Браун, плус – бивша министрка образовања Анете Шаван и први вице-канцелар у влади Меркелове Франц Минтеферинг.

          Међу званицама нема никога из садашњих руководстава њене партије Хришћанско-демократске уније и њеног коалиционог партнера - Хришћанско-социјалне уније. А и никог из Слободне демократске партије.

          Такође: ни из владе Олафа Шолца.

          Зато су позвани бивши тренер фудбалске репрезентације Немачке Јирген Клинсман и неколико познатих немачких научника.    

           Меркелова је недавно, у разговору са руским пранкерима, Лексусом и Вованом, који су јој се представили као бивши украјински лидер Петро Порошенко, потврдила да су Мински споразуми били манипулација срачуната на то се Украјини обезбеди време да војно ојача да може да врати у свој састав макар Донбас.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари