Маск пристао да са шест милијарди долара помогне борбу против глади, али поставио услове

ПРОЗВАО ГА ДИРЕКТОР СВЕТСКОГ ПРОГРАМА ЗА ХРАНУ ДЕЈВИД БИЗЛИ

* Бизли изјавио да Маск сваког дана за по 6 милијарди долара повећа своје богатство, а канадски Американац, који `седи` на 270 милијарди $, затражио да му детаљно разјасни како се са толико новца може решити проблем глади у свету и да – ако до договора дође – и он и светска јљавност имају контролу над утрошком сваког долара

____________________________________________________________

          АМЕРИЧКИ бизнисмен Илон Маск изјавио је да је спреман да потроши део свог новца да спаси човечанство од глади.

          Тиме је одговорио на иницијативу извршног директора Светског програма за храну (УН) Дејвида Бизлија који је саопштио да 6 милијарди долара за борбу против глади и њених последица може помоћи да буду спасени „животи милиона гладних“ и избегнута катастрофа.

          Маск је, заправо, био прозван јер је Бизли указао да он своје богатство сваки дан увећа за по 6 милијарди долара.

          А главни део његовог одговора гласи:

         „Ако Светски програм за храну  објасни како 6 милијарди долара може да реши проблем глади у свету, спреман сам да продам акције `Тесле` и да тај проблем решим“.

         Али, одмах је поставио услов: „Финансијски извештаји морају бити отворени толико јасни да (светска) јавност може да види како се тачно новац троши“.

          Пре недељу дана, 26. октобра, објављено је да Маск `седи` на 270 милијарди долара, захваљујући порасту цене акција његове компаније „Тесла“ које су порасле за безмало 13 одсто након што је било објављено је компанија Hertz поручила 100.000 Маскових електричних аутомобила.

          Бизли је у септембру, иначе, позвао приватне компаније и милијардере да помогну у спасавању 30 милиона људи широм света који ће се током 2022-ге  суочавати са глађу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари