Директор ЦИА признао да је највише поседео у Москви – носећи се са Путиновом Русијом

ВИЛИЈАМ БЕРНС: РУСИЈА МОЖДА ЈЕСТЕ СИЛА КОЈА СЛАБИ, АЛИ ЈЕ СА ПУТИНОМ – СИЛА У УСПОНУ

Вилијам Бернс

* Бернс је у време распада СССР радио за шефа Стејт департмана Џејмса Бејкера. ​​Од 2005. до 2008. био је амбасадор САД у Москви. Пре доласка на место шефа ЦИА руководио Фондацијом Карнеги. Припремао је Џоа Бајдена за сусрет са Путином у Женеви

___________________________________________________

         ДИРЕКТОР главне америчке структуре за шпијунажу и уклањање непоћудних лидера и режима Сједињене Државе - Вилијам Бернс – открио је да је највише поседео док је био амбасадор САД у Москви.

         Бајденов директор ЦИА, који је на челу америчке амбасаде у Русији био у периоду 2005-2008, признао је у интервјуу National Public Radio: „Највише седих сам добио због службе у Москви и рада са Путиновом Русијом“.

         Бернс је раније, у време распада СССР-а, радио за шефа Стејт департмана Џејмса Бејкера. ​​        Пре доласка на место шефа ЦИА руководио Фондацијом Карнеги.

         Он је припремао Џоа Бајдена за сусрет са руским председником Владимиром Путином у јуну у Женеви.

         Бернс је пре него што је у Сенату САД одобрен његов долазак на положај директора ЦИА јавно упозоравао да се Русија не потцењује.     Навео је да би се Русија могла сматрати „силом која слаби“, али и подвукао да Москва под председником Владимиром Путином има исте могућности као и силе у успону попут Кине, па па да зато „претње“ из Русије треба процењивати хладно и трезвено.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари