Франциско: Марија и Јосиф су стигли у Витлејем као што мигранти сада долазе у Европу

СЛУЖИО МИСУ ПРЕД 12.000 ВЕРНИКА У БАЗИЛИЦИ СВЕТОГ ПЕТРА У РИМУ

  • ФАКТИ: Папе су се увек бавиле пропагандом. И ово са Маријом и Јосифом и мигрантима је из домена ватиканске пропаганде. Зато је Франциско и сматрао непотребним да објашњава ко је у случају њих двоје одиграо улогу Сороша и његових фондова и инфраструктуре...

          ПАПА Фрациско је на католичко Бадње вече упоредио путовање Марије и Јосифа у Витлејем с данашњим миграцијама милиона људи који су приморани да напусте своје родне земље ради бољег живота, или само да би преживели, и изразио наду да се нико неће осећати „као да за њега нема места на овом свету”.

          Вера захтева да странци буду добродошли, поручио је папа служећи своју пету мису на Бадње вече као врховни поглавар 1,2 милијарде римокатолика, обративши се пред око 10.000 људи у Базилици светог Петра, док су многи верници пратили мису са трга испред цркве, преноси Ројтерс.

          Врховни поглавар Римокатоличке цркве рекао је верницима да је „једноставна прича” о Исусовом рођењу у јаслама променила „нашу историју заувек и све је те ноћи постало извор наде”, наводи АП.

          Истакавши да су Марија и Јосиф стигли негде „где за њих није било места”, папа је направио поређење са данашњицом.

          „Толико других стопа се крије у стопама Јосифа и Марије. Видимо трагове читавих породица које су биле присиљене да и саме крену са својих огњишта. Видимо трагове милиона људи који не бирају да крену на пут, али истерани из своје земље, остављају своје најмилије”, рекао је он.

          Папа је нагласио да је Бог присутан у „недобродошлом посетиоцу, често непрепознатљив, ходајући нашим градовима и предграђима, путујући нашим аутобусима и куцајући на наша врата”.

          Како је указао, таква слика о Богу требало би да се развије у „нове облике односа, у којима нико не треба да се осећа као да за њега нема места на овом свету”.

          „Божић је време када моћ страха треба претворити у моћ милосрђа”, закључио је папа Фрања.

          (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари