Сенат САД рачуна са повећањем броја „енергетских напада“ на Американце

ВОРНЕР И РУБИО: САРАЂИВАЋЕМО СА ТАЈНИМ СЛУЖБАМА ДА ОТКРИЈЕМО ТЕХНОЛОГИЈУ НАПАДА

Марк Ворнер и Марко Рубио

* ФБИ признао да није пронашао доказе о „акустичним нападима“ који би „могли да изазову физиолошке симптоме какве су америчке дипломате анводно имале на Куби. Кубански истражитељи објавили да су Американци ноћно оглашавање цврчака и зрикаваца доживели као „акустичне нападе“

* ФАКТИ: Ови ће вероватно објавити да су дошли "до дна" и да су криве тајне службе Кубе и Кине. Па ће увести санкције понеком из њиховог врха. А доказе никакве неће понудити. Уз стандардно објашњење: да би тиме разоткрити како су америчке службе сазнале шта је "на дну"...

___________________________________________________

       БРОЈ напада уз могућу употребу „усмерене енергије“ на амерички дипломатски персонал у иностранству вероватно ће се даље повећавати, оценили су шеф обавештајног комиета Сената САД Марк Ворнер и његов заменик Марко Рубио.

       У заједничкој изјави, демократа Ворнер и републиканац Рубио тврде да се „мистериозни напади на америчке дипломате догађају на Куби и у Кини и другим деловима света“.

       Навели су да „имају утисак да се оквир за нападе повећава“.

       И обећали: да ће њихов комитет „доћи до дна истине“ и да ће ради тога сарађивати са националним обавештајним службама како би „боље разумео технологију која је коришшћена за „усмерене нападе“.

       Још су навели да су амерички лекари већ регистровали оштећења мозга код неких од оних који су били жртве таквих напада.

       Ворнер и Рубио су посебно нагласили: „На крају ћемо идентификовати одговорне за ове нападе на америчко особље и привести их правди“.

       У децембру је Национална академија наука, инжењерства и медицине Сједињених Држава припремила за Стејт департман извештај у којем пише да су десетине америчких дипломата на Куби и у Кини током 2017-те и 2018-те били жртве „усмерених радио фреквенција“.

       ФБИ је признао да није пронашао доказе о „акустичним нападима“ који би „могли да изазову физиолошке симптоме“ какве су америчке дипломате анводно имале на Куби.

       Кубански истражитељи су објавили да су Американци ноћно оглашавање цврчака и зрикаваца доживели као „акустичне нападе“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари