РИА Новости: Залужни тешко рањен код Херсона, подвргнут лоботомији, али ништа од даљег ратовања

НАВОДНО СУ РУСИ РАКЕТИРАЛИ КОМАНДНО МЕСТО НА КОМЕ СЕ НАЛАЗИО  

Наводно је овако изгледао

након операција

* Московски дневни лист „Известија“ објавио је да је Валериј Залужни можда настрадао приликом бомбардовања града Павлограда у Дњепропетровској области. Почетком маја када су руске Ваздушно-космичке снаге су уништиле тамошње предузеће хемијске индустрије, као и погон за производњу и складиштење ракета за украјински вишецевни бацач „Алдер”. Тада се догодила снажна експлозија, а верује се да се у тој индустријској зони налазио бункер у који је Залужни у том тренутку стигао

* Индиректном потврдом ове верзије сматра се ова објава на интернету медицинске сестре Алине Слободјањук: „Данас нам је довезено много рањеника. Један од њих је веома важна особа која је у критичном стању”. Ово се појавило 8. маја, а затим Алина избрисала објаву и затворила своју интернет-страницу

* Постоји и верзија да је Залужни постао жртва кијевских политичких интрига. Њени поборници подсећају да се Залужни није слагао са Владимиром Зеленским по низу питања, а да је растућа популарност генерала иритирала председника државе. У овом контексту се мстра могућим да је Зеленски Залужном наместио „херојску смрт на фронту“. И да су његови људи могли Русима дојавити где ће се генерал у одређеном моменту налазити...

______________________________________________________

         РУСКА државна новинска агенција РИА Новости објавила је да је главнокомандујући Оружаним снагама Украјине – генерал Валериј Залужни - задобио повреду главе за време руског ракетног напада на његово командно место код Херсона почетком маја.

         Позивајући се на „саговорника у специјалним службама“, агенција је навела да је Залужни био „подвргнут лоботомији па неће моћи да настави службу“.

         Први украјински генерал је нагло нестао из јавног простора почетком маја, а за то време се само једном појавио пред јавношћу путем видео конференције.

         Већ на први поглед су биле уочљиве промене у изгледу Залужног. Изгледао је исцрпљено, а позадина иза његових леђа била замагљена.

         РИА Новости износе претпоставку да је накратко био изведен из болнице у покушају да се заустави растућа паника у редовима Оружаних снага Украјине због његовог нестанка.

         Средином маја украјински ТВ канал 1+1 емитовао је разговор између кијевског пропагандисте Дмитрија Комарова и Залужног.

         Главнокомандујући је детаљно говорио о припремама за ратна дејства са Русијом, а такође је дао оцену Оружаних снага Руске Федерације и посебно нагласио да веома поштује и стално чита начелника руског Генералштаба Валерија Герасимова.

         Сам Комаров није негирао да је тај интервју архивски. Тачније: да је са Залужним разговарао у фебруару.

Овако се држао док

је био у налету

         Потом је био пласиран видео-снимак како Залужни присуствује венчању свог војника Максима Алексејева. На тим кадровима је у маскирној униформи.

         Алексејев је убрзо рекао да се прослава заиста догодила, „али не данас и не јуче“.

         Московски дневни лист „Известија“ објавио је да је Залужни, по једној верзији, умро или је тешко повређен услед руског удара. Навео је да да се најчешће с тим у вези помиње бомбардовање града Павлограда у Дњепропетровској области.

         Почетком маја руске Ваздушно-космичке снаге су уништиле тамошње предузеће хемијске индустрије, као и погон за производњу и складиштење ракета за украјински вишецевни бацач „Алдер”. Тада се догодила снажна експлозија, а верује се да се у тој индустријској зони налазио бункер у који је Залужни у том тренутку стигао.

         Након рашчишћавања рушевина, он је наводно евакуисан у Главну војну клиничку болницу у Кијеву. Ту су га западни хирурзи подвргли неколико операција.

         Индиректном  потврдом ове верзије сматра се ова објава на интернету медицинске сестре из те болнице Алине Слободјањук: „Данас нам је довезено много рањеника. Један од њих је веома важна особа која је у критичном стању”.

         Ово се појавило 8. маја, а затим Алина избрисала објаву и затворила своју интернет-страницу.

         Према другој верзији, Залужни је постао жртва кијевских политичких интрига. Њени поборници подсећају да се Залужни није слагао са Владимиром Зеленским по низу питања, а да је растућа популарност генерала иритирала председника државе.

         У овом контексту се мстра могућим да је Зеленски Залужном наместио „херојску смрт на фронту“. И да су његови људи могли Русима дојавити где ће се генерал у одређеном моменту налазити.

          У Херсону или Павлограду, свеједно...

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари