Меланшон позвао Макрона да призна пораз; Марин Ле Пен: Наша коначна победа се само одлаже

ИЗБОРНИМ ТРИКОВИМА СПРЕЧЕНА ПОБЕДА НАЦИОНАЛНОГ ОКУПЉАЊА, ПРОФИТИРАО ЛЕВИ НОВИ НАРОДНИ ФРОНТ

Жан-Лик Меланшон

* Резултати још нису коначни, али су процене да ће Нови народни фронт, чији је лидер Жан-Лик Меланшон, имати између 175 и 205 места у парламенту. Макронова коалиција Заједно за Републику од 150 до 175 места, а Национално окупљање 115 до 150 мандата

* ЛЕ ПЕН: „Талас се дигао, али овај пут не довољно високо, али ће се и даље повећавати. Наша победа се, у суштини, само одлаже. На следећим изборима преузимамо власт“

_____________________________________________________

            ФРАНЦУСКЕ и западне глобалистичке структуре моћи очекивано су онемогућиле победу Националног окупљања Марин Ле Пен на парламентарним изборима.

            Захваљујући, поред осталог, и томе што је 125  трећепласираних кандидата левог Новог народног фронта повукло своје кандидатуре у прилог кандидата коалиције Емануела Макрона, а 75 макрониста у корист „фонтоваца“. Оба уступања била су најдиректније уперена против коалиције око Националног окупљања.

            Резултати још нису коначни, али су процене да ће Нови народни фронт, чији је лидер Жан-Лик Меланшон, имати између 175 и 205 места у парламенту. Макронова коалиција Заједно за Републику од 150 до 175 места, а Национално окупљање 115 до 150 мандата.

            Лидер Новог народног фронта позвао је Макрона да призна пораз на изборима, а премијера Габријела Атала да поднесе оставку како би његова коалициоја могла да формира нову владу.

            Марин Ле Пен је одреаговала очекивано:

            „Талас се дигао, али овај пут не довољно високо, али ће се и даље повећавати. Наша победа се, у суштини, само одлаже. На следећим изборима преузимамо власт“.

            Лидер Националног окупљања Жордан Бардела рекао да је странка, удвостручивши број посланика, направила историјски искорак на парламентарним изборима.

            Le Mond је, позивајући се на Јелисејску палату, објавио:

             „Шеф државе позива на опрез поводом резултата  избора који још могу да се промене. Такође жели да сачека да се састане Народна скупштина пре него што именује новог шефа владе“.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари