Конаковић: У случају кадета из Србије - све у складу са процедурама

„МОЈЕ МИНИСТАРСТВО ЈЕ ДЕПЕШУ КОЈУ ЈЕ ДОБИЛО ПРОСЛЕДИЛО ГРАНИЧНОЈ ПОЛИЦИЈИ“

Елмедин Конаковић

* Елмедин КОНАКОВИЋ: Знам да сам овима у СДА крив за све и то је тај наставак њихове прљаве кампање. Када не знају шта ће, Конаковић је крив за све. Комшић би требао знати, након толико година паразитирања у Предсједништву, барем законе ове земље. Нисам био дужан да обавијестим Предсједништво. Најављени су били студенти и кадети без наоружања. Остале провјере и процедуре даље су на Граничној полицији БиХ

________________________________________________________________

         МИНИСТАРСТВО спољних послова у Савјету министара је само проследило депешу Граничној полицији о доласку кадета Војне академије из Србије на годишњицу обележавања битке на Козари, што је била њихова обавеза, тврди Елмедин Конаковић, ресорни министар.

         Конаковић тврди и да је све урађено у складу с процедурама и надлежностима.

         - Ми смо добили депешу и прослиједили је. Немам ја надлежност нити Министарство да вршимо провјере. Гранична полиција затим поступа даље ако мисле да су потребне додатне провјере, то могу онда тражити од ОБА-е ако имају неку сумњу - тврди Конаковић, који се за Аваз јавио из Вашингтона.

         Додаје да није било потребе да се о томе обавештава Председништво БиХ.

         - Знам да сам овима у СДА крив за све и то је тај наставак њихове прљаве кампање. Када не знају шта ће, Конаковић је крив за све. Међутим, Комшић би требао знати, након толико година паразитирања у Предсједништву, барем законе ове земље. То ме чуди. Нисам био, наравно, дужан да обавијестим Предсједништво. Најављени су студенти, кадети и војни представници, без наоружања, како је и наведено у депеши. Остале провјере и процедуре даље су на Граничној полицији БиХ. Зашто они нису обавијестили о свему Министарство безбједности БиХ ако је нешто сумњиво - рекао је Конаковић.

         Питомци Војне академије у Београду продефиловали су јуче улицама Приједора уочи обележавања 82 године од Битке на Козари, којем су присуствовали на Мраковици.

          (Извор: Дневни аваз)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари