Опозициони лидер Арија тужио Чавеза Хагу за `злочине против човечности`

Изгледа да Американци желе да после Сирије изнутра дестабилизују и Венецуелу

  • Дијего Арија је могући председнички кандидат, а раније је био гувернер, министар и амбасадор Венецуеле при УН и већ се – замислите каква експедитивност кад се нешто уклапа у америчке и НАТО  планове и интересе – срео са тужиоцем МКС и предао му 600 `материјала` са наводним доказима о Чавезовим `злочинима`    

          МОГУЋИ опозициони председнички кандидат на следећим изборима – Дијего Арија – поднео је међународном кривичном суду у хагу пријаву против актуелног шефа државе Уга Чавеза. Оптужио га је за „злочине против човечности“. Ни мање ни више!

          Арија је раније био гувернер, министар и амбасадор Венецуеле при УН и већ се – замислите каква експедитивност кад се нешто уклапа у америшке и НАТО  планове и интересе – срео са тужиоцем МКС и предао му 600 `материјала са доказима о Чавезовим злочинима`.  

          Како је сам објаснио, тај досије садржи разговоре са `приблишно 500 жртава чавезовог режима`и  аудио-снимке. На 40 страна су цитати из јавних наступа самог Чавеза. А  Арија тврди да су између његових корица `све саме чињенице које говоре о насилном пресељавању људи, мучењима и убиствима`.

          Да би представа била потпуна, Арија је апеловао на `међународну заједницу` да `изврши притисак на Чавеза` како би његов режим био спречен да даље `чини кривична дела`.

          У духу проинтервенционистичког жанра је и Аријин позив `међународној заједници` да се умеша `док не буде прекасно`.

          Председнички избори у Венецуели треба да се одрже 7. октобра 2012. године. Чавез је већ најавио да ће се поново кандидовати а то му даје шансу да влада Венецуелом још шест година.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари