МАДУРО: Чавес пролази нову хемотерапију, али из болнице даје упутства влади

НАСТАВИО ЛЕЧЕЊЕ У ВОЈНОЈ БОЛНИЦИ У КАРАКАСУ

Николас Мадуро

  • „Он наставља борбу за живот. Лекари су се одлучили за додатну хемотерапију јер се његов организам опоравио од последица респираторне инфекције“ - саопштио потпредседник Венецуеле Николас Мадуро

        ПРЕДСЕДНИК Венецуеле Уго Чавезе, који је четири пута онколошки оперисан, пролази кроз нову хемотерапију, рекао је потпредседник те земље Николас Мадуро.

        Према речима Мадура, лекари су решили да прибегну хемотерапији након што се Чавезов организам опоравио од последица респираторне инфекције, преноси агенција Асошијејтед прес.

        „Он наставља борбу за живот. Лекари су се одлучили за додатну хемотерапију“ - истиче Мадуро.

        Чавез се 18. фебруара вратио у Каракас из Хаване, где је био на операцији и опоравку. Отад се лечи у војној болници у Каракасу, иако неки не верују у званичне информације о његовом здрављу.

        Тако је бивши амбасадор Панаме у Организацији америчких држава Хилермо Кочез изјавио да има поверљиве информације да је Чавез 30. децембра доживео „мождану смрт“.

        Чак је устврдио да су прошле недеље из Хаване Чавеза доставили у Каракас јер кубанске власти нису желеле да га искључе са апарата за вештачко дисање. А сам је нагласио да је Чавез искључен са апарата пре неколико дана.

        Влада Венецуеле је оптужила међународне медије за кампању усмерену на дестабилизацију стања у земљи.

        Потпредседник Мадуро је посебно оптужио шпанске новине АВЦ и колумбијски радио Caracol за ширење лажних информација о Чавезу.

        Мадуро је, иначе, саопштио да Уго Чавес даје „упутства” влади из свог болничког кревета и тражи документе да би доносио економске и политичке одлуке које ће „убрзати револуцију”.

        У интервјуу државној телевизији ВТВ открио је да је председник тражио документе и да су му у петак однети.

        „Ми поштујемо његово лечење, не реметимо га, али он је обавештен и делује као шеф државе што и јесте”, рекао је Мадуро и додао да има „виталних” одлука које Чавез процењује и сам доноси.

        Венецуеланска опозиција оптужује владу да лаже о Чавезовом здравственом стању и доводи у питање Мадурове тврдње да је 22. фебруара одржан петочасовни састанак за који је венецуелански председник дао писане наредбе, јер није могао да говори због трахеотомије

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари