ГОЛИНГЕР: Американци су могли угрозити Чавезов живот - за то имају технологију

АДВОКАТ ЕВА ГОЛИНГЕР, УРЕДНИК УГЛЕДНОГ ВЕНЕЦУЕЛАНСКОГ ДНЕВНИКА CORREO DEL ORINOCO INTERNACIONAL

  • Нису могли да га свргну па су се одлучили за биолошко оружје за напад на председника Уга Чавеза

       ПОСТОЈЕ докази да САД располажу технологијом којом је било могуће угрозити живот венецуеланског председника Уга Чавеза, навела је адвокат Ева Голингер, уредник угледног венецуеланског дневника Correo del Orinoco Internacional.

       „Постоје информације о 70 покушаја убиства до сада, кубанског председника Фидела Кастра, зрачењем и другим методама. То није никаква тајна, све то је разоткривено у хиљадама докумената. Можемо само да замислимо капацитет тог оружја којег данас поседују САД, које користе различито биолошко оружје“, додала је Голингер.

       Вашингтон „поседује високе научне и биолошке капацитете. Било је такође других покушаја уперених против Чавезовог живота, последњих година. Многа средства информисања - и америчких политичких експонената и њихових савезника -покушала су да искриве и изманипулишу ову информацију проглашавајући је лудошћу и научном фантастиком. Међутим, то је чињеница. Евидентно је да та могућност постоји“, рекла је Голингер.

       Она је такође подсетила да је управо венецуелански потпредседник, Николас Мадуро, навео „како се већ располаже траговима који сведоче о тој могућности`.

       И указала: „Мадуро је у ствари рекао да нема сумње да је дошло до напада против Чавеза. Стицајем околности постоје многи докази да би то вероватно могло да буде истина. Нису могли да га свргну па су се одлучили за биолошко оружје за напад на председника Чавеза“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари