Чавезу се вратио рак, за који дан нова операција на Куби

ЗА СВОГ НАСЛЕДНИКА - ЗА СВАКИ СЛУЧАЈ - ОДРЕДИО

ПОТПРЕДСЕДНИКА НИКОЛАСА МАДУРА

  • Ризици постоје. Ко то може да порекне? У сваком случају, треба да гарантујемо напредовање Боливарске револуције, рекао је Уго Чавез седећи у председничкој палати окружен Мадуром и другим званичницима

        ЛИДЕРУ Венецуеле Угу Чавезу поново се погоршало здравствено стање. Зато је поново отпутовао на Кубу, јер му је потребна још једна операција у борби против рака, који му се вратио.

       Да ситуација може бити озбиљна сведочи и околност да је - за случај компликација - потпредседника Венецуеле Николаса Мадура одредио за свог наследника.

       Чавез је у синоћном обраћању нацији признао озбиљност ситуације и први пут је рекао да постоји могућност да оде се функције.

       Како је казао, ако приликом операције дође до компликација, дужност председника би требало да преузме потпредседник Николас Мадуро, који би такође наставио да води социјалистички покрет у Венецуели.

       Чавез је два пута одлазио на Кубу због операције, хемотерапије и зрачења. Нова, трећа операција уследиће у следећих неколико дана.

       „Ризици постоје. Ко то може да порекне?“, рекао је Чавез седећи у председничкој палати окружен Мадуром и другим званичницима. „У сваком случају, треба да гарантујемо напредовање Боливарске револуције“.

       Независни медицински експрети сматрају да се Чавез, судећи по његовом опису стања, суочава са веома тешком борбом са агресивном врстом рака. Спекулише се да је у питању сарком меког ткива у карличној области.

       Чавез, који се у петак вратио са Кубе, рекао је да су тестирањем откривене малигне ћелије на истом месту с којег су ранији тумори уклоњени. Доктори су му препоручили да се оперише одмах, али им је он, како је синоћ испричао, објаснио да прво мора да оде у Венецуелу.

       Чавез је 7. октобра поново победио на председничким изборима, али још није положио заклетву. 

       Ако би се ситуација са раком искомпликовала, Чавез је указао да би на основу Устава неопходно било распивање избора. Он је позвао народ Венецуеле да у том случају гласа за Мадура.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари