Алијин син: Б/Х Хрвати су наш народ, Хрватска није њихова матица

НАВЕО ДА У БиХ ЖИВИ САМО 1000 ПОРЕКЛОМ ИЗ ХРВАТСКЕ А ТАМО – БАР МИЛИОН ПОРЕКЛОМ ИЗ БиХ

* «Представници Хрватске и представници Хрвата у БиХ морати да науче да респектују БиХ, Бошњаке, Босанце и Херцеговце. На таквим основама ћемо сигурно поправити односе. Пленковић то разумије, Милановић је још у фази `прво сапун, затим парфем`, али проћи ће га. Уосталом, сапун какав данас користимо је инвенција Арапа, а Сарајево је имало водовод стотинама година прије Загреба»

_______________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Странке демократске акције (СДА) Бакир Изетбеговић изјавио је да Хрватска није матична држава босанскохерцеговачких Хрвата, да у БиХ не живи више од 1.000 грађана пореклом из Хрватске, а да у Хрватској живи, како је казао, барем милион грађана пореклом из БиХ.

       Изетбеговић је у интервјуу за сарајевски Фактор рекао да ће представници Хрватске и представници Хрвата у БиХ морати да науче да респектују “БиХ, Бошњаке, Босанце и Херцеговце”.

       „На таквим основама ћемо сигурно поправити односе. Пленковић то разумије, Милановић је још у фази `прво сапун, затим парфем`, али проћи ће га. Уосталом, сапун какав данас користимо је инвенција Арапа, а Сарајево је имало водовод стотинама година прије Загреба. Исто тако, босанскохерцеговачки Хрвати су наш народ, Хрватска није њихова матица”, рекао је Изетбеговић.

       У прилог томе, казао је, да “у БиХ не живи више од 1.000 грађана поријеклом из Хрватске, док у Хрватској живи барем милион грађана поријеклом из БиХ”.

       БиХ је, навео је, матица тим људима, а не обратно.

       Изетбеговић је то рекао одговарајући на констатацију да је Пленковић током последње посете БиХ, односно Мостару и простору који политички контролише ХДЗ, признао отворено да Хрватска стоји иза покушаја наметања промена у Изборном закону и Уставу Федерације БиХ, као и да је по ко зна који пут поручио да се морају јачати хрватско-бошњачки односи и да је Хрватска спремна да БиХ поведе у Европску унију.

       “Иду ли заједно тај отворени патернализам Хрватске у односу на БиХ и позив на сарадњу”, питање је које је Фактор поставио Изетбеговићу.

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари