Додик: Вучић у ГС УН достојно бранио ставове и принципе наше земље Србије и нашег народа

НАГЛАСИО: БИЛО ЈЕ ТО ДРЖАВНИЧКО И ИСТОРИЈСКО ОБРАЋАЊЕ КАКВОГ ДЕЦЕНИЈАМА НИЈЕ БИЛО

* Милорад ДОДИК: Србија треба да буде поносна на Вучићев говор. Он је у Њујорку храбро указао на погубност политике доминације и силе, као и примене различитих принципа и двоструких аршина када је реч о територијалном интегритету и суверенитету Србије...

* „Александар Вучић је показао сву снагу њега као лидера и државника, али и политике коју заступа, иза које треба да стане цели српски народ ма где живео јер је то политика мира, поштовања принципа Повеље УН, међународног права, али и поштовања земље и народа које представља и у чије име је говорио

____________________________________________________________________

           ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик истакао је да је председник Републике Србије Александар Вучић у обраћању Генералној скупштини УН у Њујорку на храбар, принципијелан, достојанствен и државнички начин представио своју земљу и свој народ.

           - Александар Вучић показао је сву снагу њега као лидера и државника, али и политике коју заступа, иза које треба да стане цели српски народ ма где живео јер је то политика мира, поштовања принципа Повеље УН, међународног права, али и поштовања земље и народа које представља и у чије име је говорио - нагласио је Додик у изјави за Срну.

           Он је указао да је председник Републике Србије по ко зна који пут потврдио да је Србија, на челу са њим, земља мира и толеранције, поштовања територијалног интегритета и суверенитета, као и основних људских права и међународног права уопште.

           - Иако сам политички већ дуго присутан, пажљиво сам пратио његово обраћање а потом га неколико пута прочитао и могу засигурно рећи да је Александар Вучић у свом говору дао прецизну слику актуелне геополитичке ситуације и храбро указао на погубност политике доминације и силе, као и примене различитих принципа и двоструких аршина када је реч о територијалном интегритету и суверенитету Србије. Стога, цела Србија треба да буде поносна на говор председника Вучића, јер је то било историјско обраћање које се деценијама није чуло на овако значајном скупу као што је Генерална скупштина УН, а у којем је достојно бранио ставове и принципе наше земље Србије и нашег народа - нагласио је Додик.

           Председник Српске је истакао да је Вучић јасно, таксативно и храбрао указао на све неправде које су учињене српском народу и Србији у последње две деценије од дела међународне заједнице, те да му се мора одати признање за то, јер се тако понаша и тако говори велики државник и лидер једне земље.

           Он је рекао да државнички говор председника Србије још једна потврда да сви треба да стану иза политике коју Вучић промовише, јер је то политика која доприноси просперитету Србије, као и миру на Балкану, развоју и јачању политичких, економских и свих других веза на добробит овдашњег становништва.

            (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари