Додик: Срби не траже затвор за оне који оспоравају пола милиона побијених Срба у Јасеновцу

„НЕЋЕ ИЗЕТБЕГОВИЋ УСПЕТИ ДА ПОДМИТИ СРБЕ ЈАСЕНОВАЧКИМ АМАНДМАНОМ – СРАМНО ЈЕ ШТО И ПОКУШАВА“

* „И понижавајући је то покушај трговине стратиштима, изједначавања злочина, као и кориштења највећег стратишта српског народа икада у приземне политичке сврхе. Он би да у тај амандман стане пола милиона убијених Срба не би ли ми прихватили да се на неким другим местима дешавало шта се није дешавало. Срамота, па и ако је од Изетбеговића”

* “Ми законима не утврђујемо историјске чињенице. Јасеновац нама није средство за националну хомогенизацију. То стратиште је за Србе изнад свих приземних интереса и ствари

______________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик истакао је да је скандалозан и понижавајући, и са људског и са политичког становишта, предлог Бакира Изетбеговића да се у “закону о забрани негирања геноцида у Сребреници”, који је наметнуо Валентин Инцко, уграде и амандмани који би се односили на злочин у Јасеновцу.

       „Понижавајући је, јер је то покушај трговине стратиштима, изједначавања злочина, као и кориштења највећег стратишта српског народа икада у приземне политичке сврхе. Изетбеговић би да нас подмити амандманом у који би требало да стане пола милиона убијених Срба не би ли ми прихватили да се на неким другим местима дешавало шта се није дешавало. Срамота, па и ако је од Изетбеговића”, нагласио је Додик за Срну.

       Замољен да прокоментарише Изетбеговићев предлог да се у “закон о забрани негирања геноцида дода Јасенавац”, Додик је поручио да Србима није потребан закон да би сви знали шта се десило у Јасеновцу.

       “Ми не тражимо да се ико кажњава ако доведе у питање пола милиона српских жртава у Јасеновцу и око њега. Ми законима не утврђујемо историјске чињенице. Јасеновац нама није средство за националну хомогенизацију. То стратиште је за Србе изнад свих приземних интереса и ствари”, истакао је Додик.

       Он је констатовао да је жалосно што Изетбеговић није схватио да Срби неће да тргују са правом на слободу изражавања, мишљења, и да више не прихватају наметнута решења.

       “Јадно је што је и на тренутак помислио да Јасеновац може бити предмет било каквих политичких разговора или преговора! То што тргује Сребреницом, о томе нека му суде у ФБиХ”, нагласио је Додик.

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари