Додик: Обавестићу Путина како се код нас понашају представници Запада

НАНАВИО ДА ЋЕ ПРЕДСЕДНИКА РС ПОЗВАТИ НА ОТВАРАЊЕ СРПСКО-РУСКОГ ЦЕНТРА У БАЊАЛУЦИ

Са Жељком Самарџијом

и Душком Перовићем

* Милорад ДОДИК уочи сусрета са руским лидером: Желим да добијем додатну потврду да ће све економске активности у вези са рафинеријом нафте и мазута, изградњом гасовода и термоелектрана на гас бити у фокусу и имати приоритет

_________________________________________________________

         СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је уочи сутрашњег састанка с руским предсједником Владимиром Путином да ће с њим разговарати о политичким питањима и о конкретним пројектима.

       “Знам да председник Путин има много посла, али искористићу прилику и изнијети му проблеме које имамо овде, о томе како се представници Запада понашају на нашим просторима”, рекао је Додик у интервјуу за ТАСС.

       Навео је да жели да добије додатну потврду да ће све економске активности у вези са рафинеријом нафте и мазута, изградњом гасовода и термоелектрана на гас бити у фокусу и имати приоритет.

       Додик је додао да Република Српска такође жели да прошири културну сарадњу са Русијом и навео да је у Бања Луци у току изградња Руско-српског православног центра.

       Изразио је наду да ће он бити завршен у догледно време и додао да ће предложити Путину да посјети Бања Луку када центар буде завршен.

       На питање о санкцијама које су западне земље увеле Русији, Додик је навео да Запад, због своје немоћи, покушава да санкцијама рјешава проблеме са другим народима и државама.

       "Некима од нас су уведене и личне санкције – мени су уведене и америчке и британске санкције, на примјер. Мислим да је њихов западни безобразлук у овом смислу апсолутно очигледан.

       Што се Русије тиче, ово је геостратешка игра у којој Запад покушава и мисли да ће успети – да Русију баци на колена, упропасти, омета њен развој. Али резултати су лоши.

       Очигледно, Европа је та која сада дрхти и савија се под санкцијама, а не Русија." навео је Додик

       Додик је у Москви разговарао са амбасадором БиХ у Русији Жељком Самарџијом и шефом Представништва Републике Српске Душком Перовићем о састанку са председником Руске Федерације Владимиром Путином, као и о могућностима за даље проширење сарадње.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари