Додик: Нећу побећи нити у затвор - пре ће БиХ пропасти него што ћу ја отићи у затвор

ПРЕДСЕДНИК СРПСКЕ У ЕМИСИЈИ „ТЕЛЕРИНГ“ РТРС: ДОК ОХР И СТРАНЕ СУДИЈЕ НЕ ОДУ – БиХ НЕЋЕ БИТИ СУВЕРЕНА

 * Објаснио: „Декларацијом о суверености БиХ би се окончао мандат страних судија у Уставном суду БиХ и затворила Канцеларија високог представника, што је предвиђено Дејтоном. Дајте нам ту БиХ да се договоримо, без странаца судија у Уставном Суду. Али, Бошњаци то неће, а ако одбију - имам ја следећи документ“

* „Хоћете да задржите странце у Уставном суду и тог лажног Шмита, а ми да немамо право да се томе супроставимо? Све је овде накарадно постављено! Не можете одржати БиХ ако нема базног концензуса. Ја сам спреман за договор“

* „Намеће се независност Косова – против је и Српска јер је КиМ саставни део Србије“

_______________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је у емисији РТРС Телеринг да БиХ никада није била суверена и да неће ни бити све док странци не оду.

          Да бисмо добили суверену и дејтонску БиХ, каже, неопходно је усвојити Декларацију о суверености, а то би значило да нема високог представника, ни страних судија у Уставном суду БиХ.

          - БиХ не може опстати, уколико нема базног консезуса - јасан је Додик.

          А, управо би се то требало постићи Декларацијом о суверености БиХ, коју је Додик предложио партнерима на нивоу БиХ.

          У пракси, Додик каже, Делкарацијом би се окончао мандат страних судија у Уставном суду БиХ и затворила Канцеларија високог представника, што је предвиђено Дејтоном.

          - Дајте нам ту БиХ да се договоримо, без странаца судија у Уставном Суду. Али, Бошњаци то неће, а ако одбију - имам ја следећи документ. Хоћете да задржите странце у Уставном суду и тог лажног Шмита, а ми немамо право да се томе супроставимо? Све је овде накарадно постављено! Не можете одржати БиХ ако нема базног концензуса. Ја сам спреман за договор - поручио је Додик.

         А, договор је "кључ" за функционалну БиХ, истиче Додик. Међутим, каже, да је то неизводљиво, све док се уплиће страни фактор. Па, тако би нелегитимни Кристијан Шмит, да нам држи лекције и намеће штетне одлуке по Српску, каже Додик.

         - Ја не желим, упозорио је, бити део наметнуте матрице! Шмит сматра да смо ми мање важни људи, а док је била Меркелова, ми смо имали један релативно добар однос и статус, јер је она разумела каква је овде ситуација и односи, и да сасвим мало недостаје да дирнете па да се прошлост врати на сцену. И онда нам шаљу тог Шмита! - каже Додик.

         Нагласио је да се не плаши суђења због неизвршавања одлука Кристијана Шмита, да неће побећи нити ће отићи у затвор.

         - Нећу побећи нити ћу отићи у затвор. Пре ће БиХ пропасти него што ћу ја отићи у затвор - рекао је Додик и додао да је на правосуђу БиХ да докажу оптужбе за које га терете.

         За захтев одбране за изузеће судије Јасмине Ћосић Дедовић, Додик је навео да је она била у тиму одбране Насера Орића, као и да је као судија ослободила неколико људи који су починили злочине над Србима.

         - Та жена треба мени да суди. Радила је пре тога у ОХР, ради се о особи која ће по дифолту одлучити да је Милорад Додик крив што постоји - рекао је Додик.

        Оценио је да се насилно покушава наметнути независност КиМ.

        - Очигледно је да то Срби не желе да прихвате, као ни Србија - каже Додик.

        Додао је да то не жели ни Република Српска, јер је Косово саставни део Србије.

        Коментаришући последња дешавања у Бањској, Додик је рекао да жали због страдања и једних и других, али би Срби на Косову требало да буду заштићени.

        - А на то су неми из међународне заједнице - каже Додик.

        Упркос сталним нападима на Србе са Космета, не одустаје се од намере да се српски народ окарактерише као терористички, упозорава Додик.

          - У том сукобу који се дешава гине један Албанац, полицајац, и четири Србина. Та четири погинула Србина требало би да се прогласе олошем који је, ето, сасвим нормално да буду убијени, а убијени су снајпером из велике даљине, а овај косовски Албанац треба да иде у мит као нека позитивна фигура. Значи, жао ми је због страдања и једних и других - каже Додик.

        Поручио је да је сукоб настао као последица сталног терора који над Србима врше представници власти у Приштини, а који Запад већ дуже време толерише.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари