Додик: Изетбеговић жели БиХ са што више миграната муслимана – њему је на столу очева Исламска декларација

ОБЕЋАО: „НЕЋУ ПОКЛЕКНУТИ ПРЕД АУТОРИТЕТИМА, ПРЕТЊАМА И СНАКЦИЈАМА“

* „Борим се против БиХ која је изван Устава БиХ, против БиХ коју у глави има Бакир Изетбеговић, коју је имао и Алија Изетбеговић, борим се против БиХ у којој су муслимани доминантан народ који жели да мајоризира Србе, према примеру како то чини са Хрватима

* “Мени је увек било у опредељењу када сам ишао на тешке састанке, а било их је много, да не дозволим да се промијени Устав БиХ. Док је Устав, увек се можемо на Устав позвати, да смо га променили не бисмо могли ништа

___________________________________________________________

         СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик поручио је да неће поклекнути пред многи ауторитетима који су на разне негативне начине покушали да угрозе слободу српског народа већ ће наставити да се бори за Републику Српску.

       Додик је истакао да слобода никада није јефтина, да увек тражи жртве, али да се он определио да се бори за слободу, која значи постојање Републике Српске у пуном капацитету како је предвиђено Дејтонским мировним споразумом.

       Он је истакао да су реформе, насилно давање сагласности, отимање путем одлука високог представника прошлост, да се то више неће десити.

       - Неће Република Српска ући у одлучивање на заједничком нивоу док се не повуче, поништи, спали - шта год хоће да ураде, одлука Валентина Инцка коју је наметнуо. Када то ураде они који су то урадили, ми ћемо отићи тамо и почети одлучивати - рекао је Додик новинарима у Приједору.

       Он је појаснио да је крилатица „изворни Дејтон“ везана за првобитни текст који је битно девалвиран акцијом међународних фактора, напоменувши да су неред направила четири странца, односно високи представници и тројица судија Уставног суда БиХ.

       - Они су то учинили спроводећи изворну политику СДА која се лажно представља као грађанска. Она је у суштини бошњачка, муслиманска политичка партија чији је основни програм Исламска декларација Алије Изетбеговића - нагласио је Додик.

Уверен у просперитет Приједора ако

га буде водио Слободан Јавор

       Нема потребу, каже, за политичке дуеле или политичка разрачунавња са Бакиром Изетбеговићем, већ „има потребу да се разрачуна са њиховим програмом јер је очигледно да он све своје опције црпи из Исламске декларације, коју и држи на свом столу“.

       - Не верујем да ја могу да будем крив ако је неко отишао из Велике Кладуше или Бихаћа, верујем да су више криве њихове политике које су дозволиле да тамо дођу мигранти који изгоне домицилне Бошњаке из тих крајева - рекао је Додик.

       Он сматра да је „политика Бакира Изетбеговића да овде доведе што више исламских миграната који би загорчали живот овдашњим становницима за само неколико година када би били присиљени да им се због њихове концентрације морају дати права на држављанство, изборе“.

       - То је оно против чега се ја борим. Борим се против БиХ која је изван Устава БиХ, против БиХ коју у глави има Бакир Изетбеговић, коју је имао и Алија Изетбеговић, борим се против БиХ у којој су муслимани доминантан народ који жели да мајоризира Србе, према примеру како то чини са Хрватима - појаснио је Додик.

       Он је нагласио да се бори за Републику Српску која има јасан, прецизан, статус, одвојен од Бакира Изетбеговића.

       - Представљам Републику Српску и српски народ и наставићу то да радим на најбољи могући начин. То чиним без икаквих оклевања и нећу поклекнути пред многим ауторитетима који су покушавали да на негативан начин, претњама, санкцијама, чудима овде угрозе слободу српског народа - рекао је Додик.

       За високе представнике и стране судије Уставног суда који су кршили Дејтонски споразум је рекао да су то чинили зато што су иза себе имали политичку силу која је претила, и репресивну силу према многим људима које су удаљавали с послова, "нису им давали да живе".

       Истакао је да то време пролази, да свет данас није исти.

       - Оно што смо успели и што је мени увек било у опредељењу када сам ишао на тешке састанке, а било их је много, јесте да само не дозволим да се промени Устав БиХ. Док је Устав, увек се можемо на Устав позвати, да смо га променили не бисмо могли ништа - рекао је Додик.

       Према његовим речима, Устав БиХ је Анекс четири Дејтонског споразума, а у њему тачно пише каква је БиХ.

        - Ми такву БиХ прихватамо, ниједну другу - истакао је Додик.

         (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари