Додик Бошњацима: Размислите, ако желите истински мир и суживот у БиХ

„ЗАР НЕ МОЖЕМО ПРОНАЋИ НИ ТРУНКУ САОСЕЋАЊА И РАЗУМЕВАЊА ЈЕДНИ ЗА ДРУГЕ?“

* На чему мислите да градите БиХ - зар на непријатељству према Србима, Српској и Србији?

* „Поразило ме одсуство и мрве пијетета и саосећања према српским жртвама из Другог светског рата и грађанског рата у БиХ. Питам све стране дипломате у Сарајеву: како сте се осећали као људи пред толиким изливима мржње?

* Нагласио да учествовање кадета Војске Србије у комеморацији жртвама Козаре није било ништа друго него чин пијетета према свим невино страдалима: Срамотно је да се на то одговара мржњом и клеветама, уместо саосећањем и поштовањем према жртвама које су настрадале због фашистичког терора. Размислите о томе, ако желите истински мир и суживот у БиХ“

____________________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик упитао је данас бошњачки народ на чему мисли да гради БиХ - на мржњи политичара које је изабрао и на константном непријатељству према Србима, Републици Српској и Србији.

          - После 30 година мислио сам да нема изјаве, става, понашања који ме могу изнова изненадити. И преварио сам се. Хистерија, мржња, злоба, које су последња два дана долазиле из Сарајева, превазишле су све до сада виђено - навео је Додик на друштвеној мрежи Икс.

          Он каже да га је поразило одсуство и мрве пијетета и саосећања према српским жртвама из Другог светског рата и грађанског рата у БиХ.

          - Искористићу прилику да питам све стране дипломате у Сарајеву: Како сте се осећали као људи пред толиким изливима мржње? Искористићу прилику да питам бошњачки народ: На чему мислите да градите БиХ? На мржњи политичара које сте изабрали? На константном непријатељству према Србима, Републици Српској и Србији? - упитао је Додик.

          Он је истакао да никада никог није мрзио и да жали за сваком жртвом и саосећа са свачијим болом.

          - Ране мога народа највише ме боле и разумем да и вас највише боле ране вашег народа. Зато се питам, зар је могуће да, после свега, не можемо пронаћи ни трунку саосећања и разумевања једни за друге? - навео је Додик.

          Он је нагласио да учествовање кадета Војске Србије у комеморацији жртвама Козаре није било ништа друго него чин пијетета према свим невино страдалима.

           - Срамотно је да се на то одговара мржњом и клеветама, уместо саосећањем и поштовањем према жртвама које су настрадале због фашистичког терора. Размислите о томе, ако желите истински мир и суживот у Босни и Херцеговини - поручио је председник Српске.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари