Чубриловић: Амбасадорима из ЕУ рекли смо да се не ради ни о издвајању ни о промени граница

ЛИДЕРИ ВЛАДАЈУЋЕ КОАЛИЦИЈЕ У РС: ПОКАЗАЛИ СУ РАЗУМЕВАЊЕ, МОЖДА НЕ НА ТОЛЕРАНЦИЈУ

* Председник Народне скупштине РС Недељко ЧУБРИЛОВИЋ после састанка у источном Сарајеву: „Указали смо на чињеницу да такозвана међународна заједница на БиХ гледа као на експеримент и да је било довољно времена да би се престало са експериментисањем народима, државном заједницом, ентитетима

____________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да су европски амбасадори на састанку са представницима Српске изразили разумевање.

       „Не може се говорити о некој толеранцији, али је сигурно да постоји разумевање", рекао је Чубриловић.

       Он је истакао да су представници Републике Српске на састанку указали да нико у Српској не ради на издвајању или промени граница.

       "Указали смо на чињеницу да такозвана међународна заједница на БиХ гледа као на експеримент и да је било довољно времена да би се престало са експериментисањем народима, државном заједницом, ентитетима", додао је Чубриловић.

       Он је истакао да би требало више да се уважава чињеница шта је све прошао овај народ и да сви треба да раде на томе да се тензије смање.

       „Република Српска треба да зашити свој интерес јер свака интервенција или високог представника или Суда БиХ ставља Српску у неповољан положај. Мислим да је томе дошао крај и да се ово не може схватити као нечији хир, него заиста као потреба да се престане са тим", поручио је Чубриловић.

       У седишту Републике Српске у Источном Сарајеву данас је одржан састанак званичника Српске са амбасадорима европских земаља у БиХ.

       Састанку су присуствовали председник Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, председник Народне скупштине Недељко Чубриловић, председник Владе Српске Радован Вишковић, председавајући Савјета министара Зоран Тегелтија и заменик председавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић.

       Присутни су били и председници политичких партија владајуће коалиције у Републици Српској Драган Чавић, Дарко Бањац и Ненад Стевандић.

       (Срна)

 

Категорије: 

Коментари