БОРКО: А колико је зарадила фирма у којој је пре избора радио Вучић?

„ЖУТИ“ ОПТУЖИЛИ ВУЧИЋЕВЦЕ ДА СПРЕМАЈУ УВОЂЕЊЕ ДИКТАТУРЕ, А ОНИ ЊИХ ЗА - ГЕНОЦИД СА ОТПУШТАЊЕМ РАДНИКА

Борислав Стефановић

  • Шеф посланичког клуба напредњака Зоран Бабић је, одговарајући на критике и других посланика ДС, поновио да је оно што је урађено за четири године претходне власти на повећању незапослености, отпушању и продаји имовине фирми - геноцид
  • „Људи вам се смеју све више и све храбрије и ја сам зато срећан”, узвратио је шеф посланичке групе ДС Борислав Стефановић
  • Посалник ДС Божидар Ђелић рекао да „власт спрема Србију за масовна отпуштања, да ће на десетине хиљада људи у најосетљивијим срединама остати без хлеба, али да то не сме да каже већ припрема полицију и одреде ако буду због тога протествовали”. Поштовани грађани, СНС вам нуди пендрек - закључио је бивши министар

           ДЕО седнице Народне скупштине на којој се данас расправљало о амандманима на измене Кривичног законика обележили су „окршај“ шефова посланичких клубова ДС и СНС Борислава Стефановића и Зорана Бабића и међусобне оптужбе о томе „ко се обогатио када је дошао на власт“, а ко дуплим функцијама, ко покушава да уведе диктатуру у Србију, а ко је „спровео геноцид отпуштањем“ радника.

           Образлажући амандман који су демократе уложиле на члан закона којим се предвиђа затворска казна до три године за оног ко противправно заустави железнички саобраћај, Срђан Миливојевић је рекао да се њиме уводи диктатура у Србију и да зато предлажу да се тај члан брише.

           Он је истакао да „то није први пут да неко покушава да уведе диктатуру, да је то учинио и краљ Александар Карађорђевић 1929. године, али да је тада изашао пред народ и рекао да уводи диктатуру”.

           „Ви намеравате да узмете апсолутну власт и да спречите сваки протест радника”, рекао је Миливојевић, на шта је реаговао Бабић питањем да ли је диктатура то што функционери више не могу да се бахате, да користе службене аутомобиле и кабинете, разне привилегије…

           „Каква је диктатура, види се то у политичким опцијама када се погледа по ободу ове сале па се види ко је завршио тамо - сви они који другачије мисле од своје некадашње странке”, рекао је Бабић.

           Он је рекао и да је само једна фирма лидера ДС Драгана Ђиласа, од када је постао градоначелник Београда, остварила профит од око 38 милијарди динара што „већина грађана никада није ни видела чак ни на телевизији”.

           Реаговао је Стефановић који је Бабићу поручио да је његова странка већ пола мандата на власти и да „само нешто прича, а нема шта да прича”.

           „Људи вам се смеју све више и све храбрије и ја сам зато срећан”, рекао је Стефановић и упитао Бабића колико је новца зарадила фирма у којој је пре избора радио лидер СНС Александар Вучић.

           „Смета вам што је неко радио, а прво сте нам замерали што није радио... , а једино неспорно и дефинитивно је да је фирма у власништву Ђиласа приходовала за године када је био градоначелник 38 милијарди динара”, одговорио је Бабић.

           Полемика је затим настављена на пољу спорта.

           „Када су други у питању, политика и спорт су неспојиви, а када је Ђилас у питању онда може. Надам се да ће имати храбрости и политичке мудрости да поднесе оставку”, рекао је Бабић који је јуче поднео оставку на функцију председника Ватерполо савеза Србије.

           Пошто је Бабић у сали показао фотографије пруга са којих су украдени делови инфраструктуре, Стефановић му је поручио:

           „Покажите то Ивици Дачићу, ако још причајте са њим, немојте да показујете нама посланицима, неморално је то што радите“, рекао је Стефановић.

           Полемисало се и о томе ко је крив за велику незапосленост, па је посалник ДС Божидар Ђелић рекао да „власт спрема Србију на масовна отпуштања, да ће на десетине хиљада људи у најосетљивијим срединама остати без хлеба, али да то не сме да каже већ припрема полицију и одреде ако буду због тога протествовали”.

           „Поштовани грађани, СНС вам нуди пендрек. То је та политика”, рекао је Ђелић, на шта му је реплицирао Бабић истакавши да је „ДС направила геноцид отпуштањем”, као и да неко „може да промени фризуру, да има ново одело и браду и да мисли да се све заборавља”.

           Бабић је, одговарајући на критике и других посланика ДС, поновио да је оно што је урађено за четири године претходне власти на повећању незапослености, отпушању и продавању имовине фирми геноцид.

           „Ви сте отпуштали раднике, ви сте одговорни што смо на врху листе по незапослености и по криминалу и корупцији… Радници 14. октобра, Жупе, Звезде, не морају да брину за своја радна места док је ове Владе Србије”, рекао је Бабић.

           На то су оштро реаговале демократе, које су тражиле од председавајуће седницом Весне Ковач да изрекне опомену Бабићу, оцењујући да је то највеће унижавање угледа скупштине у овом мандату.

           Бабић је упитао демократе како се зове када једна влада за четири године дуплира број незапослених, након чега су демократе изашле из сале а убрзо је и завршена расправа о изменама Кривичног законика.

           Посланици ће сутра разматрати амандмане на законе о детективској делатности и приватном обезбеђењу.

Категорије: 

Коментари