Вучић објаснио „тактичку одлуку“ да у последњу рунду разговора у Бриселу укључи Селаковића

„НЕЋЕ МИ ОДЛУКЕ О ТОМЕ ДОНОСИТИ НИ ПРИШТИНА, НИ ЕВРОПА, НИ БИЛО КО ДРУГИ“

* Председник Србије Александар ВУЧИЋ: Био ми је потребан због одређених података и због односа са Борељом. Ја сам водио делегацију. Председник је виши од министра спољних послова, па би неко могао да каже: тиме сте признали Републику Косово. Као што знате: нисмо

__________________________________________________________

         ТЕЛЕВИЗИЈА Н1 затражила је од Александра Вучића да прокоментарише наводе члана `косовске делегације` и Куртијевог заменика Бесника Бисљимија да је на разговорима у Бриселу, уместо најављеног Петра Петковића, био министар спољних послова Никола Селаковић.

       Још је питала: да ли је могуће да је министар спољних послова био шеф делегације на састанку са „својом јужном покрајином“?

       Вучић је потврдно одговорио, нагласивши да је он донео такву одлуку:

       „Ја сам донео одлуку да иде Никола Селаковић. Неће ми о томе доносити одлуку ни Приштина, ни Европа, нити било ко други, зато што ми је био потребан због одређених података и због односа са Борељом. То је био мој тактички приступ. Што се тиче делегације, ја сам водио делегацију. Председник је виши од министра спољних послова, па би неко могао да каже да сте тиме признали Републику Косово. Као што знате: нисмо.

       - Увек ће о томе да одлучује Србија, ко ће да иде. Немамо намеру да признамо независно Косово, али имамо намеру да разговарамо. Ми имамо намеру да постигнемо компромис и врло чврсто и снажно бранићемо наше интересе“, одговорио је Вучић.

       Срби су планирали да у првом делу разговора, док се буде говорило о европским питањима, буде присутан Никола Селаковић, док у другом Петар Петковић, који је, открива председник, био у суседној канцеларији и слушао шта одјекује кроз зидове.

       „О тој тактици сам одлучивао ја, пошто сам ја најискуснији на свету“, закључио је у одговору за Н1.

       Не постоји нико ко боље познаје ситуацију, укључујући и Брисел.

       Иако не може да мења стратегију, може да изненађује са тактиком у складу са интересима Србије и народа на КиМ, додао је на крају. 

 

   

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари