Динкић Вучићев лични „министар“ за сарадњу са Емиратима

ВИЦЕПРЕМИЈЕР ОСТАЛИМ МИНИСТРИМА ОБЈАСНИО ДА СУ ЕМИРАЋАНИ ИЗУЗЕТНО ЗАДОВОЉНИ ДИНКИЋЕМ И ДА СЕ ОНИ ВЕЗУЈУ ЗА ЉУДЕ, А НЕ ЗА ФУНКЦИЈЕ

  •  „Емирати“, очито, постају ванресорни ресор владе. Нека врста издвојеног министарства, па чак и - суперминистарства
  •  ФАКТИ: Упоредите: сарадња са Руском Федерацијом, са српске стране остаје у надлежности министра Милана Бачевића, а са Емиратима – у надлежности Вучића и Динкића. Упоредите, биће довољно!

         СВЕ за европеизацију Србије! Све за модернизацију Србије! Све за емиратизацију и Србије и владе!
         Млађан Динкић – који Ивици Дачићу није био добар за министра финансија и остало - на предлог Александра Вучића остаће да ради у Влади Србије.
         Као заменик председника Комитета Владе за сарадњу са Уједињеним Арапским Емиратима. Погађате: сам Вучић биће председник тог комитета.

         Вучић и Динкић биће овлашћени да заступају интересе Републике Србије у сарадњи са УАЕ, а довођење лидера УРС на положај потпредседника једног владиног комитета, који при том неће имати никакву другу функцију у влади, само потврђује да „Емирати“ постају ванресорни ресор владе. Нека врста издвојеног министарства и да Динкић реално постаје Вучићев „лични министар“.
         Вучић је осталим министрима објаснио да су Емираћани изузетно задовољни досадашњом сарадњом са Динкићем и да се они везују за људе, а не за функције.

         Нагласио је да је сарадња са Емиратима од стратешког значаја за Србију, јер се након успостављања партнерства између Етихада и ЈАТ-а, из ове пријатељске земље у наредном периоду очекују огромне инвестиције, а део њих је управо Динкићев тим у великој мери већ припремио.

         Влада је једногласно прихватила предлог да Вучић и Динкић буду овлашћени да заједно наставе да воде сарадњу са Уједињеним Арапским Емиратима.
Нимало узгред: Вучић је на седници Главног одбора СНС похвално говорио и о Динкићу и о УРС, указавши на заслуге свог новог заменика за „довођење неких страних компанија у Србију“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари