Мапа Балкана је коначна

  ШЕФ НЕМАЧКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ ГВИДО ВЕСТЕРВЕЛЕ РАЗГОВАРАО СА ТАЧИЈЕМ 

  •   Никада нећемо разговарати о подели Косова 

Гвидо Вестервеле са шиптарским политичарима

     ШЕФ немачке дипломатије Гвидо Вестервеле позвао је Београд и Приштину да одмах елиминишу међусобне тензије и оценио да се ради о европском проблему.

     „Овде се гради европска будућност и брани европски мир тако да сукоби дуж етничких граница морају престати. Нема промене граница на Балкану и никада нећемо разговарати о подели Косова”, изјавио је Вестервеле после разговора са косовским премијером Хашимом Тачијем.

     Он је нагласио да да је за Немачку територијални интегритет Косова неприкосновен  и да је мапа Балкана завршена. 

     „Етнички сукоби не подударају са европским вредностима и изразио став да је важно да се процес дијалога настави што је пре могуће. Сва спорна питања требало би да буду решавана у оквиру политичких и економских решења”,  рекао је Вестревеле и напоменуо да је Немачка ангажована на лобирању за признавање независности Косова.

     Тачи је изјавио да су недавне полицијске акције на северу Косова биле неопходне и легитимне и захвалио се Кфору на одлично одрађеном послу.

     „Сарађиваћемо са Кфором и у потпуности поштовати постигнути договор”, нагласио је он и додао да ће на конкретним пројектима бити остваривана и сарадња са Еулексом. 

     Фонет/ М. Ч.

     Без „Олује” на северу Косова

     ВИЦЕПРЕМИЈЕР КОСОВА ХАЈРЕДИН КУЧИ

  •   Нећемо пратити логику револуција или „олуја” већ логику поштовања закона и реда, логику јаке демократске државе

     Заменик председника Владе Косова Хајредин Кучи изјавио је да на северу Косова неће бити акције као што је била хрватска војна операција ‘’ Олуја ‘’  у августу 1995. године, јављају приштински медији.

     „Косово ће имати теротиријални интегритет и наставићемо да успостављамо закон и ред. Нећемо пратити логику револуција или ‘ олуја’ већ логику поштовања закона и реда, логику јаке демократске државе”, нагласио је Кучи.

     Фонет

     Шта ће им насиље поред оваквог Београда?!   

     ПОСРБИЛИ ЛИДЕРИ КОСМЕТСКИХ СРБА

     Милан ИВАНОВИЋ, председник СНВ северног Косова

  •    Да је наша власт одустала од Косова, види се и по томе што се не обраћа пријатељима Русији и Кини                                     

     ТО је мало другачија изјава од оних које су раније давали и он и Тачи. Раније су биле јасне претње насиљем. Овога пута је изјава промењена, јер је Кучи вероватно охрабрен понашањем власти у Београду, која очигледно попушта под уценама својих пријатеља и ментора албанске независности.

     Очигледно је да признавањем диплома и других докумената, прихватањем печата царине Косова, Београд иде у сусрет захтевима Приштине. Кучи и Албанци зато и немају потребу да посежу за наси1м мирним путем остварују своје циљеве.

     Последњи споразум, постигнут између Борка Стефановића и  Горана Богдановића са Тачијем и Кучијем, уз посредовање Кфора, практично потврђује Тачијеву уредбу о ембаргу српске робе (односно успопставља царински систем и на територији севера КиМ и значи велики корак у правцу независности и заокруживању граница Косова).

     То је један од разлога одустајања албанских челника од нових претњи насиљем.

     Разлог су и предстојећи разговори између Београда и Приштине 5. септембра. Очигледно је да су Албанци охрабрени од Роберта Купера и Томаса Кантримена да ће остварити све своје захтеве, пошто власт у Београду одустаје од Косова, односно пушта Косово низ воду јер су за њу приоритет евроинтеграције.

     Да је наша власт одустала од Косова, види се и по томе што се не обраћа пријатељима Русији и Кини. Упркос томе што је и само писмо 20-орице (академици, „Печат“ објавио), упућено Путину, произвело реакцију код руске дипломатије, која је тражила од УН, НАТО и ЕУ да спрече наметање албанских институција на северу Косова.

     Марко ЈАКШИЋ, председник Заједнице српских насеља и општина    

     Деспоти сада глуме демократе!

     ТО није ништа ново. Приштина је смишљено пригрлила демократски речник. Прича о демократији, о људима и правима, док у мраку и тами користи насилне методе.

     Сетите се марта 2004, шта се десило са Србима на КиМ! Од 1999. је више од сто цркава спаљено, а 200 хиљада људи прогнано... Нема демократије, само деспоти који су силом очистили Косово, па сада глуме демократе.

     Приче о Олуји настају у одређеним западним круговима. У Београду се преко Олује прећутно прелази, а чак се шаљу и сигнали да Београд неће штити Србе већ да ће мирно гледати на нови егзодус. То су поруке које шаље председник државе. А сутра ће то бити Рашка, Пештерска област...

    Ова изјава не може да охрабри Србе јер су је дали људи којима реч није јача страна. 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

igor's picture
igor (није потврђен) 16:49 13.12.2011.

  • +58
Voting is closed.

Mnoge mape ste vi svapska bando krojili po balkanu,ni jedna nije opstala pa nece ni ova koju tvrdite danas da je konacna.

Deda Mida's picture
Deda Mida (није потврђен) 12:03 11.01.2012.

  • +62
Voting is closed.

Vidi peškirčića. Švabi izgleda još nije jasno da kod njega na svakom ćošku ima nešto što može lepo da gori. A osim toga nemačka i turska su prve dve zemlje koje će biti 2 metra ispod nivoa mora kada počne treći svetski. Bata Ruja nije budala ka što neki misle.

MIRKO BABIC's picture
MIRKO BABIC (није потврђен) 22:35 18.01.2014.

  • +3
Voting is closed.

Svabe prave racun bez pitanje Rusije! Dobices svabe i ostala demonske antihriscanske i antipravoslavne sateliticke drzave batine i to za sva vremena. Na nama je da izbacimo Bogo-otpadnistva iz naseg naroda e tada ce nas dragi Bog nas podrzava da dobije sve izgubljene zemlje nazad. Srbi da se spase u veri druga opcija nepostoji!

perica's picture
perica (није потврђен) 07:52 08.03.2015.

  • +0
Voting is closed.

Mapa Evrope ce biti konacna kad se Nemacka razbije na minimum 30 regiona !!!

Немања Ракас's picture
Немања Ракас (није потврђен) 06:57 01.10.2015.

  • +0
Voting is closed.

Borislav's picture
Borislav (није потврђен) 22:23 12.05.2016.

  • +0
Voting is closed.

Istorija kaže da ništa nije konačno kad je politika u pitanju, nikad granice nisu bile konačne pa verovatno neće ni u budućnosti. Budala od političara, ali je za to dobro plaćen.

Додај коментар