Ђоковић - Монфис 6:2 | 6:1

ВЕЛИКИ УСПЕХ НАШИХ НАЈБОЉИХ ТЕНИСЕРА У ОГЛЕДАЛУ МЕДИЈА

  Моћни Ђоковић „почистио” Монфиса

        НОВАК Ђоковић пласирао се у полуфинале Мастерса у Монтреалу победивши петог носиоца Гаела Монфиса са 2:0, по сетовима 6:2, 6:1 за 73 минута игре.

        То је 51. Новакова победа у 52 меча у 2011. години, у којој још увек није изгубио на турнирима Мастерс серије.

        У дуелу са Монфисом Ђоковић је још једном потврдио зашто је тренутно апсолутни краљ тениса. Почео је нешто слабије, али је онда заиграо тенис са друге планете и почистио је Француза добивши десет од последњих 11 гемова.

        Занимљиво је да је невероватна Новакова серија почела управо победом против Монфиса у Дејвис купу, а српски тенисер сада у међусобним дуелима води са 7-0. У полуфиналу Новак ће играти против Жоа-Вилфреда Цонге који је савладао Николаса Алмагра са 2:0.

        Ђоковић је дуел са Французом почео као и прва два меча на овом турниру. Имао је Монфис већ у првом гему брејк лопту, није је искористио, али је у четвртом гему Новак пропустио још бољу прилику. Имао је три везане прилике за брејк, али уследили су страховити сервиси Монфиса и резултат је изједначен (2:2).

        Било је међутим видљиво да је владар светског тениса загосподарио и овим дуелом пошто су Монфиса извукли само добри сервиси. Новак је лако добио свој сервис гем а онда је ушао у 'зону', направио је два брејка за десетак минута и почистио Монфиса са 6:2.

        Крај првог наговестио је оно што ће се догодити у другом сету. Француз је у неколико наврата бацао рекет из немоћи, на крају се и смејао, а Новак је играо на невероватном нивоу све време. Српски тенисер у једном тренутку је имао серију од 21-5 у поенима, а меч се у финишу претворио у шоу који је Монфис започео, а Новак прихватио.

Успео је Монфис да добије један гем, успео је да направи и неколико спектакуларних потеза, али то је било све. Ђоковић је форхенд паралелом завршио меч после сат и 13 минута.

Типсаревић имати прилику да у суботу против Мардија Фиша обезбеди прво финале Мастерса у каријери.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари