Вучић: Протесте у Београду нећемо забранити ни због Путиновог доласка

„У РЕШАВАЊУ ПРОБЛЕМА КОСОВА ПОСТИГНУТО ЈЕ РЕАЛНО – НЕОДГОВОРНО БИ БИЛО ОЧЕКИВАТИ ЧУДА“

* На констатацију да су поједине ТВ извештавале на врло непрофесионалан начин о политици Оливера Ивановића, Вучић је узвратио питањем - колико се о њему непрофесионално извештвало: „Да ли то значи да сте ме убили? Да ли ће сутра Ђилас бити крив ако се мени деси нешто јер је говорио све најгоре о мени? Или је Јеремић мене убио зато што је рекао да сам овакав или онакав? Шта то значи, људи?

* „Кад саберете све гласове Ђиласа, Јеремића, Обрадовића, Стефановића, Веселиновића, Живковића и додате томе ХДЗ и СДП у Хрватској - не могу сви заједно да ме победе"

___________________________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да је у решавању проблема Косова постигнуто реално и да би било неодговорно очекивати чуда.

         Подсетио је да је затекао такву ситуацију, поменуо проглашење независног Косова 2008, "извлачење" проблема Косова из Уједињених нација, пресуду Међународног суда правде.

         "Руке су вам везане, а морате да останете у рингу, и то не три минута, него 12 рунди од по три минута", рекао је Вучић у интервујуу за портал Espreso.rs.

         "У таквим условима чини ми се да смо се борили и да Срби с Косова то и те како добро разумеју, они то најбоље осећају", рекао је Вучић.

         Он је нагласио да је "највеће поверење имао код Срба на Косову, "никад мање од 67 одсто гласова нисмо добили".

         "Чак и у тако тешким условима мислим да смо оно што је било реално и рационално успели да постигнемо. Очекивати чуда у тој сфери било би нереално, неозбиљно, а рекао бих и неодговорно", рекао је Вучић.

         На питање да ли је правио грешке откако је на власти, он је рекао да је сасвим сигурно много тога погрешно урадио, али да није он који о томе треба да говори.

         "На дневном нивоу сам правио грешке. Грешио сам и око пружања приоритета у одређеним пројектима, што каснимо у реформи здравства, сам сам крив за то", рекао је Вучић.

         Он је рекао и да је крив што је дозволио да се Левосоје Српска кућа, једна важна деоница пута, ради три године, "зато што смо мислили да ће српске компаније то боље да ураде".

         "Погрешио сам јер су те компаније само узимале новац да би вратиле своје старе дугове из ранијих послова, а не да то ураде брзо".

         "Оно на шта сам поносан, то су глобалне реформе, то је довођење фабрика у удаљена, мала места", нагласио је Вучић.

         Вучић: Оливеру Ивановићу сам помагао,

                  опозиција га није ни знала

         ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да протести у Београду неће бити забрањени због доласка руског председника Владимира Путина.

         "Не, зашто да буде забрањен? Мислите због величине скупа? Што да буде забрањен", одговорио је Вучић на једно од питања у интервјуу за портал Espreso.rs и додао: "Никад у Србији ништа није било забрањено. Слободно је да сви шетају. Слободно ће бити све".

         "Баш је то лепо, једни да се скупе 16. јануара, други 17. јануара, (када долази Путин), нека цвета демократија", додао је Вучић, подсећајући да је 16. јануара убијен лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић.

         "Не знам само какве то везе има с тим политичарима пошто сам му једино ја био, не могу да кажем велики пријатељ, то би можда неко други требало да каже, али сам му био нека врста доброг познаника и помагао му у тешким тренуцима", рекао је Вучић.

         "Нико га готово није ни знао, нити му је икад у животу помогао. Али, шта да радите, ваљда је злоупотреба у Србији нешто што свако може да ради, то ваљда мисле", рекао је Вучић, наводећи да нема проблема "с тим да слободно протестују, да кажу шта хоће и како год хоће".

         На констатацију да су поједине телевизије извештавале на врло непрофесионалан начин о политици Ивановића, Вучић је узвратио питањем колико се о њему непрофесионално извештвало.

         "Да ли то значи да сте ме убили? Да ли ће сутра Ђилас бити крив ако се мени деси нешто јер је говорио све најгоре о мени? Или је Јеремић мене убио зато што је рекао да сам овакав или онакав? Шта то значи, људи?", рекао је Вучић.

         Он је рекао да је потребно разграничити те приче.

         "Договорите се са собом да ли је неко неког убио или неко о неком мисли лоше или добро. То једно с другим нема никакве везе", нагласио је Вучић и рекао да никад ни за кога није изговорио да је издајник српског народа.

         Он је поновио да је његово да чује шта то грађани желе на протестним скуповима, али да му "не пада на памет да слуша шта је то што желе они који су опљачкали Србију, Ђилас, Јеремић, Обрадовић, Стефановић, Веселиновић један и други".

         "Рекао сам да нећу да подлежем политичким притисцима, за то што кажу и траже политичари може да се скупи колико хоћете људи, ја нећу да подлегнем притисцима, али сам спреман да, ако буде толико људи као што кажу, не чак ни толико, него и много мање, не милион, не петсто хиљада, не двеста, не сто, ја сам спреман да распишем изборе", рекао је Вучић за исти портал.

         Он је оценио да су "извештавања неких телевизија исувише екстремна и оштрашћена на разним странама" .

          "Погледајте само хрватску телевизију, па ја сам буквално умирао од смеха. Кад саберете све гласове Ђиласа, Јеремића, Обрадовића, Стефановића, Веселиновића, Живковића и додате томе ХДЗ и СДП у Хрватској, не могу сви заједно да ме победе", рекао је Вучић.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари