Перишић: За Србе је питање опстанка – да ли су спремни да се супротставе Западу

ЗАБЛУДЕ И ПОЗИЦИЈЕ ПРОЗАПАДНЕ СРПСКЕ ЕЛИТЕ МОГУ НАС КОШТАТИ ОПСТАНКА

* Русија у Украјини води рат са Западом, либерализмом и глобализацијом. То је глобални рат. Срби морају да разумеју фундаменталну чињеницу да руско раскидање са Западом, либерализмом и глобализацијом, парадигматично гради другачије позиције и односе, не само за Русију, него, дакле, за цео свет, па тиме и за Српску и све Србе на Балкану

* Срби су, у Србији, Српској и Црној Гори, увелико угазили на Запад и у његове анти-вредности, поготово српска елита. То је антинародна тенденција већ дуже од једног века

* Последица деловања данашње прозападне елите код Срба је не само величање Милана Обреновића на разним београдским медијима, него и величање Јосипа Броза. То је и логично. Броз је био „последњи Хазбурговац“ и човек Британије. Због тога највећи део медија и елите у Београду га и велича. Велича Брозову лажну неутралност и антисрпску политику. Њихов је

* Потребно је да поверујемо у свој идентитет. Срби нису део Запада. Када то схватимо, победили смо. Никакав НАТО, амерички амбасадор, Шмит, Сорош, и њихове ЕУ-продужене руке не могу да зауставе српску победу у оном моменту када схватимо да нисмо Запад

_________________________________________________________

         Пише: Срђан ПЕРИШИЋ

         ТЕМЕЉНО питање опстанка Срба јесте - да ли су Срби спремни да се супротставе Западу.

         Свет изван Запада се већ увелико супротставља, a предводник слободног света је Русија.

         Рат који води Русија, није рат са некаквом Украјином, која и не постоји јер ју је срушио Запад 2014. године. Русија води рат са Западом, либерализмом и глобализацијом.

         То је глобални рат.

         С тим у вези, Срби морају да разумеју фундаменталну чињеницу да руско раскидање са Западом, либерализмом и глобализацијом, парадигматично гради другачије позиције и односе, не само за Русију, него, дакле, за цео свет, па тиме и за Српску и све Србе на Балкану.

         Наравно, схватање улоге Русије и светских епохалних промена уско је повезано са тиме да Срби морају да имају одговорност према себи, према својим прецима и потомцима. Наиме, да ли Срби поштују оно што су им преци оставили, да ли поштују српски језик и ћирилицу, заједничко сећање – предање (завете, светосавски и косовски), духовност и остале колективне вредности?

         Управо Запад и његова идеологија либерализма (која се у пракси остварује кроз глобализацију) уништавају све ове народне, колективне вредности, па је дошло дотле да су кренули и у уништавање полних колективитета, женско-мушко, мајка-отац, сестра-брат, девојчица-дечак итд.

         Запад је објавио рат Богу, православној Цркви, породици...

         Срби су, у Србији, Српској и Црној Гори, увелико угазили на Запад и у његове анти-вредности, поготово српска елита. То је антинародна тенденција већ дуже од једног века.

         Постоји пет заблуда које нас прате од почетка 20. века за шта је одговорна елита у Срба.

Кристијан Шмит и Милорад Додик

         Највећи део српске елите је почетком 20. века почео да преузима западне културне и идеолошке моделе, јер је био опчињен материјалним успехом Запада. Прихватањем другачијег културног и идеолошког обрасца зашло се у одбацивање сопствене културе, која се од тада често посматрала као заостала и превазиђена. Дакле, код Срба се створио облик културног конвертитства, па тиме и геополитичког.

         Геополитички идентитет се темељи на културно-цивилизацијском идентитету. Уколико своју културу једна елита настоји да конвертује у другу, то ће бити неуспешна политика, али ће у народу створити услове за поделе и геополитичку нестабилност.

         Доминантном делу српске елите, уочи Првог светског рата, највише је сметало православље – које је у темељу српског културног и геополитичког идентитета.

         На Западу су присутни протестантски и римокатолички идентитети. Протестантизам енглеског правца, који је једна од основа капитализма, опчињава српску елиту. Он је присутан у Британији и Сједињеним Државама, тако да су српске елите имале своје узоре у тим државама и још увек их тамо имају. Такође, погубне атеистичке идеје модерности, развијане у Француској, биле су (и још увек су) изразито присутне код Срба.

         Поред културног конвертитства елите, заблуде и лутања су: идеја о заједничкој држави са Хрватима (идеја југословенства), геополитичко удаљавање од Русије (Совјетског Савеза), геополитичко опредељење за Велику Британију, а данас за Европску унију. Постојао је и илузиони тзв. „македонски образац“ српске политике (проглашавање реке Вардара кључним простором ширења државе, иако је Вардар на периферији српског простора, уместо реке Дрине – која је централна српска река и простор).

         Данас позападњечена елита у Срба тражи Европску унију, окренута је некаквим европским вредностима, које не постоје, већ постоје само антивредности глобализације. Последица тога није само величање глобализацијске творевине ЕУ, него и прихватање идеологије смрти – ЛГБТ, као и потчињавање глобалним елитама (Сорош, глобалне компаније, итд.).

         Српска елита је, како то сликовито описује Рајко Васић, „с обје ноге угазила у Запад, руке убалегала до рамена“. Да ли то значи да је елита спремна, ради прихватања културних и политичких модела са Запада, да се одрекне Косова и Метохије? Јер, ако је елита позападњечена онда њој Косово и Метохија ништа не значе. Ништа.

         Да ли је спремна да препусти Српску на милост и немилост америчком и британском амбасадору у Сарајеву? Ако је позападњечена, онда ће прихватити немачког хохштаплера Кристијана Шмита и с њиме водите „разговоре“... 

         Позападњеченој елити припада и она германофилска. Ако је позападњечена онда ће се радовати тужбама и санкцијама против Додика и чекати да га Запад сруши преко Немца Шмита. И, што је најгоре за Србе, ако је елита позападњечена, онда ће тврдити да је са Западом могућ договор.

         Каква заблуда...

Срђан Перишић

         Највећем делу српске елите није појмљиво да је Запад коначно зло. Он уништава све што један народ колективно ствара. Уништава све вредности и намеће своје антивредности. То је код Срба некако почело са Миланом Обреновићем, самозваним краљем. Самозваним, јер је живео у бечком куплерају и продавао Србију тадашњем Западу, Бечу и Лондону.

         Српски краљ не може да живи у куплерају. Зато је Милан Обреновић поставио почетни стандард вестернизације српске елите, који се данас види у прихватању ЛГБТ идеологије, западних компанија, итд. – и једним именом се тај стандард позападњечена зове: свеопшти куплерај.

         Последица деловања данашње прозападне елите код Срба је не само величање Милана Обреновића на разним београдским медијима, него и величање Јосипа Броза. То је и логично. Броз је био „последњи Хазбурговац“ и човек Британије. Због тога највећи део медија и елите у Београду га и велича. Велича Брозову лажну неутралност и антисрпску политику. Њихов је.

         Шта Срби треба да чине?

         елика је одговорност на ученим људима. Огромна. Они требају да пробуде цело друштво, скроз, до саме српске деце у школама и у породицама.

          Србима је потребна њихова култура, њихов идентитет, њихов политички модел који није пука копија Запада. Потребно је да поверујемо у свој идентитет. Срби нису део Запада. Када то схватимо, победили смо. Никакав НАТО, амерички амбасадор, Шмит, Сорош, и њихове ЕУ-продужене руке не могу да зауставе српску победу у оном моменту када схватимо да нисмо Запад.

          https://sveosrpskoj.com/komentari/perisic-za-srbe-je-pitanje-opstanka-da...
 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари