Новоцрногорске неоусташе од Цетиња направиле Томпсонове Чавоглаве

ОЧЕКИВАНА ДЕМОНСТРАЦИЈА БЕСТИЈАЛНЕ СРБОМРЖЊЕ – „НА ЦЕТИЊЕ НЕМА ШЕТЊЕ“

* Бранитељи Цетиња“ са свих страна „Монтенегра“ паевали и: Црнорогрци кршни момци, ми смо браћа сви, нећете у Цетиње док смо живи ми. А то је адаптација стихова Марка Перковића Томпсона: „Стоји Хрват до Хрвата, ми смо браћа сви/Нећете у Чавоглаве док смо живи ми

* Град под Ловћеном дочекао да се у њему запева „ми смо браћа испод капелице, ђе не рађа мајка издајице“, „ој четници и та ваша брада, бријаће је Ловћенска бригада“, „сад имамо нове издајице, што их народ назва посрбице“

_____________________________________________________________________

        ЈОШ јуче су „Црногорски националисти“ разних нација и вјера, обједињени мржњом према Србима, најавили да ће заштитити Цетиње од молебана и молитвеног хода православних вјерника, те да Срби неће шетати Цетињем.

        Порука – „На Цетиње нема шетње“, коју су јуче папагајски понављали како скаредни ликови са Фејсбука тако и, да срамота буде већа, високи државни службеници, односила се само на – молитвену шетњу. Не и на отужну, поражавајућу шетњу новоцрногораца, који су са свих страна дошли да одбране Цетиње од литије, уједно промовишући фашизам.

        Тако је град под Ловћеном дочекао да се у њему запјева – „ми смо браћа испод капелице, ђе не рађа мајка издајице“, „ој четници и та ваша брада, бријаће је Ловћенска бригада“, „сад имамо нове издајице, што их народ назва посрбице“.

        У овој провали бестијалне србомржње посебно забрињава чињеница да људи, окупљени данас на Цетињу, инспирацију за властите поступке проналазе у усташкој идеологији и фолклору.

        Наиме, распјевани „бранитељи Цетиња“ са свих крајева „Монтенегра“ отпјевушили су и сљедеће стихове: „Црнорогрци кршни момци, ми смо браћа сви, нећете у Цетиње док смо живи ми“.

        Стихови сами по себи буде искрену „сућут“ према онима који су их спјевали и отпјевали, али и дубоку озлојеђеност и узнемиреност код сваког здравомислећег грађанина Црне Горе.

        Јер, ријеч је о препјеву пјесме Томпсона, омиљеног музичара усташа у Хрватској, а по свему судећи и шире – у Монтенегру.

        „Стоји Хрват до Хрвата, ми смо браћа сви
Нећете у Чавоглаве док смо живи ми“, поручио је Србима Томпсон.

        А данас нешто слично и Томпсонова духовна дјеца, „дечки“ који себе називају Црногорцима, ђетиђима…

        Наравно, клицало се и фашистичком сараднику, издајнику Крсту Зрновом Поповићу.

        https://www.in4s.net/video-crnogorski-branitelji-od-cetinja-napravili-cavoglave-ustaskim-pjesmama-protiv-molebana-i-litije/

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари