Бечић: И без гласова посланика ДПС – резолуција о Сребреници би добила потребну већину

ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ЦРНЕ ГОРЕ: ПРИЈАТЕЉ САМ ГРАЂАНА СРБИЈЕ, А СЛУГА – САМО НАРОДА ЦРНЕ ГОРЕ

* Алекса БЕЧИЋ: „Толико о другој неистини фабрике неистина да је нешто зависило од ДПС-а и да се неко договарао са ДПС-ом"

* „Демократе нијесу гласале за смјену министра Владимира Лепосавића. Јер, нијесмо жељели са ДПС-ом да га разрјешавамо, али је данас вјероватно јасније зашто господин Лепосавић није поднио оставку и тиме дозволио да дође до свега што данас гледамо. Толико о трећој јефтиној неистини"

* Бечић у интервјуу подгоричким „Вијестима“ навео и да је 2010. у Скупштини Србије усвојена Декларација о Сребреници. И додао: „Да овога пута не говорим о томе ко је ишао у Поточаре или о томе ко је јавно у камеру рекао да се десио геноцид у Сребреници, да је то утврдио међународни суд и да је то неспорна правна чињеница“

*  „Нећу говорити ни о томе ко је 2009. године у Скупштини Црне Горе гласао за Декларацију о Сребреници, са киме, а што није сметало онима који данас нас нападају да управо са њима формирају након тога заједнички политички субјект“

__________________________________________________________

         УБЕДЉИВО већинска Црна Гора жели европски, грађански, пристојан, цивилизован, умерен, помиритељски и поштен пут, казао је за подгорички дневни лист „Вијести“ председник Скупштине и лидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић.

       Поручио је и да "поданик и најамник центара моћи у Србији и у Црној Гори" никада неће бити ни по којој цијени.

       „Пријатељ грађана Србије и слуга искључиво народа Црне Горе - увијек и до гроба", казао је Бечић.

       Због усвајања Резолуције у Сребреници, на насловним странама више србијански таблоида Бечић и премијер Здравко Кривокапић означени су као "издајници", да су "забили Србима нож у леђа", да су Србе "прогласили геноцидним народом".

       „Фабрика неистина и подвала центара моћи и њихових најамника на различитим нивоима не јењава. Више пута смо у претходних неколико мјесеци и ја и партија коју предводим сатанизовани од ултрацрногорских или ултраспрских пећинских националиста, који су били само извођачи центара моћи којима упорно сметамо зато што нећемо да им служимо. Сваки пут смо изашли све јачи и јачи, данас смо на историјском проценту подршке бирача, зато што убједљиво већинска Црна Гора жели европски, грађански, пристојан, цивилизован, умјерен, помиритељски и поштен пут", казао је Бечић "Вијестима".

       Истиче да је најновија фабрика неистина разобличена послије сат времена, те да је то био "аматерски покушај сатанизације који је чак и испод нивоа жуте штампе, а камоли иоле озбиљне политике".

       „Управо су историјским амандманима посланика Демократа, Демоса, посланице ДФ-ПЗП госпође Бошњак најоштрије осуђени сви злочини на простору бивше Југославије, а јасно прецизирано и у Резолуцију уграђено да српски народ није геноцидан и злочиначки, као ни један други народ. Толико о првој безочној подвали".

       Бечић је подсјетио да и да није било посланика ДПС-а у сали, и без присуства свих њихових посланика, да би Резолуција имала потребну већину за усвајање.

       „Толико о њиховој другој неистини да је нешто зависило од ДПС-а и да се неко договарао са ДПС-ом".

       Бечић је подсјетио и да Демократе нијесу гласале за смјену министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића.

       "Јер нијесмо жељели са ДПС-ом да га разрјешавамо, али је данас вјероватно јасније зашто господин Лепосавић није поднио оставку и тиме дозволио да дође до свега што данас гледамо. Толико о трећој јефтиној неистини".

       Додао је и да је актуелно изборно законодавство које критикује највећи дио домаће и међународне јавности, усвојено прије неколико година у Скупштини гласовима ДПС-а и ДФ-а.

       "Нека други изводе закључке, јер ћу сачувати коректан приступ због бројних појединаца у том политичком субјекту који сам сигуран да се не слажу са овим што раде поједини њихови лидери".

       Бечић је навео и да је 2010. у Скупштини Србије усвојена Декларација о Сребреници.

       „Да овога пута не говорим о томе ко је ишао у Поточаре или о томе ко је јавно у камеру рекао да се десио геноцид у Сребреници, да је то утврдио међународни суд и да је то неспорна правна чињеница. Нећу говорити ни о томе ко је 2009. године у Скупштини Црне Горе гласао за Декларацију о Сребреници, са киме, а што није сметало онима који данас нас нападају да управо са њима формирају након тога заједнички политички субјект. Да закључим, поданик и најамник центара моћи у Србији и у Црној Гори никада и по цијену не знам чега, нећу бити. Пријатељ грађана Србије и слуга искључиво народа Црне Горе увијек и до гроба", поручио је предсједник Скупштине и лидер Демократа.

       https://www.vijesti.me/vijesti/politika/549447/becic-prijatelj-srbije-a-...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари