Балетић: Замуцкиваше београдски миљеник Дритан док је изједначавао СПЦ и ЦПЦ-секту

СВИ ГА ДОЧЕКАШЕ, СВИ ОДУШЕВЉЕНИ, ОН УОЧИО „ПОЗИТИВНЕ ВИБРАЦИЈЕ“...

* Закључио Абазовић у Београду да има да се подвуче црта, сад и одма', и то на оном месту до којег смо стигли, без освртања или, не дај Боже, исправљања било којег „достигнућа“ до којег су мукотрпном борбом дошли у препакивању и фризирању и Црне и црнога јој народа! У будућност има да сложно корачамо – без дотицања заузетог курса који „ради“ посао – како би јој, темељно, променио целу прошлост, не би ли се заметнуо траг истини

* На новинарско питање: „Хоћете ли потписати Темељни уговор и са Црногорском православном црквом?“ Дритан, к'о из топа, види се да је градиво провежбано и утврђено: „Потписаћемо га. Они су изразили, они су изразили жељу, формирали су свој правни тим. Добио сам и писмо од њихове стране, да би они жељели да се, да се састану са представницима владе. Они су исто регистровани у нашем Министарству правде и ми морамо да имамо једнак третман“!

* Новинар наставља: „О томе нисте причали сада са представницима српским, са патријархом, рецимо – то није била тема?“ Дритан ти се ту само настави: „То није била тема, то није била тема. Али ви морате да знате да ми у регистру имамо, имамо десетине вјерских заједница. Ми имамо и не можемо да, и не можемо нешто, знате како, и патријарх је то нагласио на, на прес конференцији, а то је, то је, само интерпретирам правило, рек'о је да се не тражи ни више ни мање него што имају други. Право које тражите за себе, дајте и другима“

* Није изостала ни  порука која се директно наслања на „темељну“ македонизацију СПЦ у Црној Гори. На питање новинара, која се сада песма у Црној Гори пева, рече како је званично Црној укинуо ону њену хиљадугодишњу: „Нас и Руса 200 милиона...“! Уместо те, нову јој је „углазбио“, која се зове: „Нас и Европљана 501 милион“ – и од сада, па до потопа, има њу да певају

* Нека нам неко из Патријаршије објасни оно „што имају други“! Ево не мора патријарх, мала сам ја за такво захтевање, али – да ли се то „други“ односи и на ту МУП-овску секту ЦПЦ, како нам то брат Дритан усред Београда истумачи, одлучан – не толико да СПЦ обесправи, колико да је понизи – изједначавајући је и спуштајући на такав статус у Црној Гори...

________________________________________________________

       Аутор: Милијана БАЛЕТИЋ        

       ЕВО сам одлучила да ризикујем (неће ми бити први пут) и да у ово опште одушевљење наступом црногорског премијера Дритана Абазовића у Београду – обрнем уз ону ствар – па да ме и „моји“ разапну, као што то грађанери већ деценијама раде!

            Можда је и до мене, али – ја од шока не могу себи доћи, а бих да се у'ватим посла и забележим овај историјски тренутак још једног – убиства и самоубиства – Српске православне цркве и саучесништва у овом најновијем рату против православља!

          Долеће нам 29. јуна брат Дритан (ово `брат` ћу после објаснити) са јоковићима усред Београда и поносан на одлуку коју нам је донео, уздигнуте главе – прегази црвени тепих уз химну и војне почасти.

       У два дана, од председника до премијера Србије, сви га дочекаше и – сви одушевљени!

          Ту лакоћу комуникације, то тапшање по леђима, руковање, те, како он каже „позитивне вибрације“, порука да се превазиђу све несугласице...– ту увежбану ноншаланцију – требало је гледати!

          Закључио је да има да се подвуче црта, сад и одма', и то на оном месту до којег смо стигли, без освртања или, не дај Боже, исправљања било којег „достигнућа“ до којег су мукотрпном борбом дошли у препакивању и фризирању и Црне и црнога јој народа!

       У будућност има да сложно корачамо – без дотицања заузетог курса који „ради“ посао – како би јој, темељно, променио целу прошлост, не би ли се заметнуо траг истини.

          Патријаршију – где га и српски патријарх свечано дочека – као посластицу је оставио за крај.

          Е, а онда неколико главних порука и – ону најглавнију, историјску – саопшти нам угошћен на највишем нивоу – у студију државне РТС.

          На новинарско питање: „Хоћете ли потписати Темељни уговор и са Црногорском православном црквом?“ Дритан, к'о из топа, види се да је градиво провежбано и утврђено:   „Потписаћемо га. Они су изразили, они су изразили, жељу, формирали су свој правни тим. Добио сам и писмо од њихове стране, да би они жељели да се, да се састану са представницима владе. Они су исто регистровани у нашем Министарству правде и ми морамо да имамо једнак третман“!

       Новинар наставља: „О томе нисте причали сада са представницима српским, са патријархом, рецимо – то није била тема?“

       Дритан ти се ту само настави: „То није била тема, то није била тема. Али ви морате да знате да ми у регистру имамо, имамо десетине вјерских заједница. Ми имамо и не можемо да, и не можемо нешто, знате како, и патријарх је то нагласио на, на прес конференцији, а то је, то је, само интерпретирам правило, рек'о је да се не тражи ни више ни мање него што имају други. Право које тражите за себе, дајте и другима.“

          Ту нам раздрагани Дритан, кроз извежбану ноншаланцију – тачно одрађено по брифингу и – спаковано по рецепту за засењивање простоте – исприча како је он у тој својој „ширини“ обухватио и давање истих права и потписивање истог уговора и то – и те како „темељног“ –  и са новоскладатељном Црногорском православном црквом – пројектом за разбијање исконске Српске православне цркве!

          Она реченица – у сврху преваре изговорена – „право које имате за себе, дајте и другима“, требало је да нам објасни како је право да сачувате оно ваше што сте створали и чували вековима – једнако са правом инсталираног преваранта који је смислио како да вам све то отме! Те због тога има и он да се у државни тефтер упише – равноправно – како би вам дисао за вратом – и снагом државе дошао до циља!

          Сад, ко су то „они“ о којима нам је причао да имају право, а који су: „изразили жељу... формирали правни тим... написали ми писмо... захтијевају да се сретну са представницима Владе“ и имају исто право .да потпишу Темељни уговор као СПЦ?

          Иза тога „они“ стоји, заправо, секта коју су поброзица Славко Перовић и рашчињени свештеник Америчке православне цркве и љубитељ хомосексуалних враголија Антоније Абрамовић основали 1993. године, а као НВО је 2000. и регистрована у полицији на Цетињу!

          Е, брат Дритан каже како ће великодушно потписати исти „темељни“ уговор и са светосавском Христовом црквом и са оним што основаше сабрани из друштва  противприроднога блуда, ем са Брозом, ем они што преферирају осталу мушкадију!

          И, нека што основаше то што зову `црква`, но је и именоваше да изгледа к'о да је права!

       Једна реч је од праве дели – како би се незнавен мирне душе за њу уватио! Та крађа имена је сами почетак – основ! Под њим се слажу остале лупештине: имовина, светиње и цела историја Српске православне цркве – старе у Црној Гори онолико колико и она сама!

          Уосталом, што не пљачка и присвајање СПЦ, под преименовањем у ЦПЦ, кад су скоро цео народ покрали, преименовали и присвојили?!

       Некада су сви били Срби, а после наредбе у Брозовом Уставу '48. сви постали Црногорци! Али, има ту понешто што је било и жилавије, па је тако, на пример, српски језик преживео Броза – међутим, комуњаре Миљенка Перовића, Аднана Чиргића, Мила и остале –  није мога' – поста црногорски! И нека то, него су данас и Његош и Горски вијенац, и Свети Петар Цетињски и сви од Црнојевића, Балшића до Немање, родоначелника српске лозе Немањића, који је у Подгорици рођен и рођени му брат Мирослав са све Мирослављевим јеванђељем – сви су Брозови Црногорци и све је црногорско! И Свети Василије Острошки из херцеговачкога Тврдоша, слава му и милост, има да буде Брозов и у његову матичну књигу уписан!

          А она замуцкивања брата Дритана – док је „темељним“ уговором изједначавао цркву и секту и ватања паузе, док се не нађе права реч која покрива превару, а да све изгледа онако безазлено, добронамерно, легално и легитимно, треба човеку опростити, јер – фрка је!

       То је тај највећи залогај – и главни – који је, ем њему на срцу, ем западњачким газдама које помно прате свога, тренутно најомиљенијег пулена наших простора.

          А до ове наше братске – и крвне – везе, коју рекох да ћу објаснит, дођосмо наватавањем новонастале родбине преко – однедавно проглашеног за брата албанског премијера Едија Раме који је, узгред речено, сад „јако бизи“ – око довлачења западњачке окупационе чизме на Балкан и прављења највеће НАТО-базе у луци Драч на Јадрану!

          Тако да су сад те наше „братске“ везе чиста логика – ако је Рама Дританов брат, а јесте, који му даје на поклон кључеве од града Тиране и државни авион да заједно лете у посету Кијеву, како би здруженим снагама подржали Володимира, званог Зеленски, па онда наизменично ишли у подршку своме брату шиптаристанскоме премијеру Куртију, који нам је преко своје браће – који су наша браћа – сад и Курти брат!

       Тако ти ми – мало добровољно, мало под принудом – заопи*асмо широк круг и ојачасмо се браћом!

           Е, то су нам „браћа“ – и то крвљу везана – коју су нам, откад знамо за њих, до дан данас – на КосМету проливали!  

          Са браћом, како и доликује – и како је наређено – има да се живи у заједничкој новоисцртаној мапи „Отвореног Балкана“ – све док Србима остане само оно што „браћа“ не буду више желела да нам отму!

          А, то што овај најновији живот Срба – гурнутих у загрљај са најфришкијим „родом“ без међусобних граница, малтене под истим кровом – нама наша омиљена и надасве пријатељска Америка и западњаци подржавају – е, од тог сазнања ме обузима језа!

          И са „браћом“ Хрватима смо тако живели – ма, браво!

          Од осталих порука које нам је брат Дритан саопштио, ту је и она која се директно наслања на ову „темељну“ македонизацију СПЦ у Црној Гори. На питање новинара, која се сада песма у Црној Гори пева, рече како је званично Црној укинуо ону њену хиљадугодишњу: „Нас и Руса 200 милиона...“! Уместо те, нову јој је „углазбио“, која се зове: „Нас и Европљана 501 милион“ – и од сада, па до потопа, има њу да певају.

       Голи Оток за прекршиоце наредбе софистицираног Дритановог ува, засад, помиња' није!         

          Када се са пажњом поређа изложено – та „нова песма“ која је ону стару прогласила за покојну – директно се наслања на главну поруку из посете: дробљење, уништавање, секташење и унијаћење исконске православне Црне Горе!

       Раскидањем са оним што је била – калемљењем на њен православни корен римокатоличанства и протестантизма – гурају је у западно хришћанство, без којега нема песме, „нас и Европљана 501 милион“?!

Милијана Балетић

           Е, то је та очигледна русофобија која је, у суштини – православофобија и словенофобија, тј. – украјинизација Црне Горе!

          Наравно – све ово, без тамошњих јоковића – не би могло!         

          То је исти „репертоар“ који су западњаци – и то вековима – „глазбили“ у Украјини!

          А, резултат – ево сад видимо – идентитетска располућеност и са самом собом сукобљена Украјина! Вишестолетњим унијаћењем стигли су дотле да, кад не би имали чиме другим, и зубима би клали оне са којима су некада у истој утроби једне мајке створени!

       На сву „срећу“, не морају зубима – захваљујући њиховим створитељима, који их обасипају најсавременијим помагалима за међусобно уништење, и то – до последњег у новоскладатељном украјинском народу, уз, нажалост, велике жртве недужних.

          И, ево до чега дођосмо – вишевековна западњачка „складба“ на многим местима жање своје резултате!

          Али, ако све ово већ виде обични смртници, као што сам и сама – тешко да то онда не знају и не виде они којима је предата у заштиту и поверена на чување Српска православна црква! Па бих, за почетак, да ми онај део где Дритан цитира српског патријарха: „рек'о је да се не тражи ни више ни мање него што имају други“ – неко из Патријаршије, на пример објасни!

       Ево не мора патријарх, мала сам ја за такво захтевање, али – да ли се то „што имају други“ – то „други“ односи и на ту МУП-овску секту ЦПЦ, како нам то брат Дритан усред Београда истумачи, одлучан – не толико да СПЦ обесправи, колико да је понизи – изједначавајући је и спуштајући на такав статус у Црној Гори...

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

 


Слични садржаји

Коментари