Антић: Није БиХ светија од Југославије - или изворни Дејтон или раздруживање

„ИНЦКО ЈЕ БИРОКРАТА И КУКАВИЦА, КАО И ПЕТРИЧ КОЈИ ЈЕ СЛИЧНЕ СТВАРИ РАДИО ПРЕД КРАЈ МАНДАТА“

Чедомир Антић

* Историчар Чедомир АНТИЋ: Ако нису успели први људи Католичке цркве да спрече оповргавање теорије да је Земља центар свемира, неће успети ни Инцко

___________________________________________________

       СРПСКИ народ у овом моменту мора да буде јединствен. Или ће се ићи на изворни Дејтонски споразум, без политизација, или на то да се БиХ раздружи. Није она ништа светија од Југославије.

       Истакао је ово за “Глас Српске” историчар и председник Напредног клуба из Београда Чедомир Антић говорећи о последицама и проблемима до којих је довела последња одлука одлазећег високог представника у БиХ Валентина Инцка да путем допуне Кривичног закона забрани негирање геноцида, што је изазвало револт и оштре реакције у српском народу.

       Према Антићевим речима, сценом доминирају злоупотребе, имајући у виду, додао је, да је и Хашки трибунал био политички злоупотребљен, те да је неке истинске злочине, на тај начин, укључио у једну националистичку борбу.

       - Моје уверење је да, ако нису успели први људи Католичке цркве да спрече оповргавање теорије о томе да је Земља центар свемира, неће успети ни Инцко. Реч је о бирократи, кукавици, као што је био и један од његових претходника Волфганг Петрич, и пред крај мандата ово ради - истакао је Антић.

       Овакав расплет, сматра, отвара неколико питања.

       - Једно је да ли ће Република Српска опстати или нестати. Нажалост, то се питање постављало неколико пута у последњих 25 година, а сада је важно јединство. Причамо о реформама правосуђа, а један од последњих људи тамо који је пореклом Србин је избачен прошле године. Правосуђе БиХ воде они који припадају, пре свега бошњачком, а делимично и хрватском народу. То је, с друге стране, правосуђе које практично није судило за злочине над Србима, када су и пресуђивали, изрицали су веома мале казне, да би се затим јавила министарка иностраних послова и критиковала пресуду. Ово је тренутак да се српски народ обједини - рекао је Антић.

       - Људи као Инцко, преплаћене бирократе и националисти аустријски, рећи ће да су то цивилизацијске тековине. Аустрија је знала да је човек који је учествовао у истинском геноциду на Козари и да га бирају за председника. И? Какве су биле санкције - подсетио је Антић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари